Home / Business / EXCLUSIV! Inițiativă anti Covid-19! Doi antreprenori mureșeni lucrează la proiect care va ajuta la prevenirea transmiterii virusului!

EXCLUSIV! Inițiativă anti Covid-19! Doi antreprenori mureșeni lucrează la proiect care va ajuta la prevenirea transmiterii virusului!

Vadim Fîntînari și Ioan Plămădială sunt doi târgumureșeni cu start-up-uri, unul cu domeniul de activitate bazat pe dezvoltarea soluțiilor ce folosesc inteligența artificială, iar celălalt pe design de produs și prototipare, printare 3D.

Cei doi și-au unit resursele și cunoștințele pentru a crea la Târgu-Mureș un termometru bazat pe inteligență artificială, care, cu ajutorul unei camere, urmărește fața oamenilor ce intră într-o încăpere (instituție, companie etc). Aparatul verifică instant temperatura corpului folosind un termometru cu infraroșu, cu o acuratețe de ±0.2°C.Dacă temperatura este mai mare decât cea normală, dispozitivul transmite o alertă administratorului, împreună cu imaginile din timpul măsurătorilor, pentru ca acesta să poată lua măsuri.

”Față de alte dispozitive de pe piață care promit funcționalități similare, dorim ca acest produs să fie accesibil tuturor, minimizând costurile de producție, cât de mult posibil. Încă nu va putem spune prețul exact, dar va fi mult mai mic decât produse similare de pe piață. Totodată, nu vom face rabat de la calitate. Sperăm ca în maxim două săptămâni să avem primul produs dat spre folosință. Avem deja în portofoliu mai multe tipuri de produse utile în domeniul medical, așa că vom putea realiza cu siguranță și acest proiect”, au precizat Ioan Plămădială și Vadim Fîntînari.

În momentul de față, cei doi tineri așteaptă câteva componente de care mai au nevoie pentru finalizarea proiectului.

Un aparat de acest tip poate fi instalat la intrare în clădiri, devenind util în special companiilor sau instituțiilor care pot identifica repede persoanele cu temperatură crescută, potențiali purtători de coronavirus sau alți agenți patogeni. Astfel, ar putea fi evitată răspândirea virusului.

Mai multe informații despre activitatea celor doi tineri antreprenori puteți găsi la adresa web de mai jos:

https://steepsoft.com/#meet-our-team si https://all3dworks.com

Florin Marcel SANDOR

 

 

 

 

1 comentariu

  1. wow… chestia asta exista de cativa ani buni. Bravo lor pentru munca, dar ce sens are sa te zdrobesti sa faci ceva ce deja exista si functioneaza impecabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

10 pentru Sighișoara, de la Banca Mondială!

Într-o știre distribuită pe pagina Primăriei Municipiului Sighișoara este anunțat faptul că Banca Mondială a …