Home / Cultură / A apărut un nou număr al revistei „Cadran mureșean”

A apărut un nou număr al revistei „Cadran mureșean”

A apărut numărul 3 din acest an al revistei „Cadran mureșean”, lunar pentru minte, inimă și literatură,  apărută sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Din cuprinsul acestui număr  amintim printre altele corespondența de la Paris „Sunt îngrijorat dar nu panicat”, semnată de Darie Ducan, „Sub semnul lui Gheorghe Șincai”, material despre reuniunea culturală la Râciu semnată de Răzvan Biro, cuvântul de învățătură „Lovitura îngerului” semnat de Pr. Dr. Nicolae Gheorghe Șincan, precum și un material despre expozitia etnografică ”Costumul popular – fereastră spre cer” semnat de Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.
Numărul revistei se deschide cu editorialul „Inamicul nevăzut” semnat de redactorul-șef al revistei, Nicolae Băciuț  în care se specifică printre altele faptul că: „inamicul nevăzut”, care a ajuns să supună o lume întreagă, nu avea cum să ne ocolească nici pe noi. La început timid, ca apoi să ajungă sfidător. Cu întreaga armată de complici pe care și i-a atras: de la factorii de decizie luați prin surprindere și nepregătiți, la cetățeni inconștienți, din ignoranță, prostie, inconștiență, naivitate… Până au început să apară pierderile de vieți omenești. Și harababura reîntoarcerilor acasă, dezastrul din unele spitale, abandonul ministerial… Unii au început să se trezească, dar încă sunt destui adormiți, visează frumos. Când, de fapt, suntem în plin coșmar”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eveniment științific pentru ludușeni

La sfârșitul lunii mai 2021 au ieșit de sub teascurile tipografiei University Press din Târgu …