Home / Religie / Acțiune de dezinfecție a lăcașurilor de cult din Aluniș

Acțiune de dezinfecție a lăcașurilor de cult din Aluniș

Distribuie

În cursul zilei de marți, 1 aprilie, în comuna Aluniș a avut loc o acțiune de dezinfecție, printre beneficiari numărându-se și  lăcașurile de cult, după cum afirmă părintele Eugen Doroftei din cadrul Parohiei Aluniș.

„Cu sprijinul Primăriei Aluniș, mai cu seamă cu implicarea domnului primar Kristof Jozsef, Biserica Ortodoxă din comună, precum și alte unităţi de la nivel local,  au fost dezinfectate în cursul zilei de marți, 1 aprilie. Au fost luate măsurile necesare de prevenire și totodată de combatere a virusului Covid 19. Dezinfectarea a fost făcută cu mijloace profesionale și eficiente. Pe toată această perioadă se vor respecta toate recomandările și sfaturile Ministerului Sănătăţii și a celorlalte autorităţi, pentru a evita contactul cu virusul care a împânzit cu o așa rapiditate întreg Pământul. Mai subliniem faptul că,  la intrarea în biserici se găsesc dezinfectanţi necesari. Rugăm toţi credincioșii să stea acasă și să nu trateze cu indiferenţă recomandările transmise de autorităţile însărcinate cu aceste atribuţii.  În Bisericile Ortodoxe se vor oficia în continuare slujbele rânduite acestei perioade, dar fără participarea credincioșilor, excepţie făcând personalul clerical,  cu nu mai mult de 8 persoane”, ne-a declarat  părintele Eugen Doroftei.Păstorul credincioșilor ortodocși din comuna Aluniș transmite un mesaj de încurajare credincioșilor, prin intermediul Sfintei Scripturi. „Chiar dacă suntem încercaţi de această boală , vă îndemn să nu ne speriem, să nu ne panicăm, deoarece ne-am mai întâlnit pe parcursul istoriei cu diferite boli precum ciumă bubonică, holera, gripa spaniolă, gripa Ebola și mai nou  Covid 19. Din paginile Sfintei Scripturi aflăm de lepră, ca fiind boală foarte grea. Dar în urma tuturor acestor boli  răsună cuvintele Mântuitorului din Sfânta Scriptură care ne  încurajează astfel : “În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea (Ioan 16,33)”, a precizat părintele paroh Eugen Doroftei.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.