RESPECT! O absolventă a UMFST se implică în mod voluntar în testările pentru Covid-19 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

RESPECT! O absolventă a UMFST se implică în mod voluntar în testările pentru Covid-19

O absolventă a Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, farmacist rezident la Spitalul Universitar de Urgență din București și doctorand la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București, se implică în mod voluntar în testările pentru Covid-19.

Alina Adriana Rus este originară din Bistrița-Năsăud și a absolvit Facultatea de Farmacie în anul 2017. Pentru că orașul ei natal se pregătește pentru efectuarea de testări pentru Covid-19, Alina Adriana Rus și-a exprimat dorința de a face parte din echipa care va lucra în laboratorul de testare.

„Absolvenții noștri care ne onorează! Alina, suntem mândri de tine și de toate realizările tale de până acum! Te cunoaștem și știm că munca ta în diagnosticarea Covid-19 va fi una de excepție”, au transmis reprezentanții Facultății de Farmacie.

Bistrițeanca ne-a explicat că, la București, a făcut experimente de RT-PCR și consideră că ar fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări Covid-19.

Prefectul de Bistrița Năsăud, Stelian Dolha, a avut de îndată o întâlnire cu tânăra pentru a stabili detalii care facilitează includerea Alinei Rus în echipa care va lucra în laboratorul de teste.

Printre calitățile profesionale care o recomandă pe Alina se numără experiența sa ca doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române (București), precum și experiența ca farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

De asemenea, Alina a urmat internship-uri de cercetare în domeniul său la Oxford în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

(Blog UMFST Târgu-Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE