62.000 lei donați Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” de credincioșii din Protopopiatul Ortodox Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

62.000 lei donați Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” de credincioșii din Protopopiatul Ortodox Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Permanența Consiliului eparhial s-a aprobat solicitarea preoților din cele cinci protopopiate ale județului Mureș de a fi redistribuită către spitale suma de 250.000 lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Astfel, urmare a cererii preoților din protoieriile Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, Consiliul Județean Mureș a dirijat suma către spitalele care îngrijesc pacienți infectați cu COVID-19 în vederea susținerii luptei împotriva epidemiei de Coronavirus.

Donație pentru Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară”

Pentru a veni mai mult în sprijinul bolnavilor de Coronavirus, preoții din întreg Protopopiatul Ortodox Reghin, prin efortul lor, al familiilor acestora și al enoriașilor din parohii, s-au reunit într-un gest de solidaritate, donând suma de 62.000 lei pentru Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

„Banii proveniți din donațiile preoților vor fi folosiți în scopul achiziționării unui aparat de ventilație mecanică pentru compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă. Acest aparat este de o reală urgență și necesitate, fiind folosit de către cadrele medicale de specialitate în vederea tratării bolilor pulmonare, dar și a urgențelor, a celor care nu pot respira fără ajutor”, se precizează în comunicatul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE