Amânarea alegerilor cerută de șefii ALDE, PSD, Pro România și UDMR Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Amânarea alegerilor cerută de șefii ALDE, PSD, Pro România și UDMR

Mai mulți parlamentari, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Kelemen Hunor au depus în cursul acestei săptămâni un proiect de lege prin care solicită prelungirea mandatelor aleșilor locali cu cel mult șase lui de la încetarea stării de urgență precum și stabilirea prin lege de către parlament a datei alegerilor. Inițiatorii proiectului de lege au cerut dezbaterea acestuia în regim de urgență în contextul în care alegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei Covid 19.

„În urmă cu exact o lună de zile spuneam că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui să fie amânate până după stingerea pandemiei de coronavirus, ca o dovadă de responsabilitate. La acea vreme, dl Orban a înţeles să facă băşcălie. Acum vedem cu toţii că nu putem avea alegeri locale la termen. Dacă Guvernul nu are curaj să adopte o măsură clară şi fermă în privinţa alegerilor locale, nu e problemă, preia iniţiativa Parlamentul. Alături de preşedintele PSD Marcel Ciolacu, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele Pro România Victor Ponta am depus la Parlament proiectul de lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Ar fi fost bine să fie luată o decizie de când am propus eu, dar e bine şi acum, pentru că timpul ne presează!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

În același context se înscrie și demersul Autorității Electorale Permanente care  a făcut o propunere de amânarea alegerilor locale, mai exact acestea să fie organizate la şase luni după încetarea stării de urgență. „În primul rând, sunt foarte multe operațiuni care ar trebui să înceapă cel târziu în 13 aprilie pentru organizarea alegerilor locale la termen. Implică fonduri, resurse, ori nu știm ce va fi la jumătatea lunii aprilie, când scenariile sunt ca atunci ar fi un varf de pandemie. Daca situația continuă, propunem amânarea alegerilor. Potrivit Constituției, prelungirea mandatelor aleșilor se face prin lege, astfel că noi am făcut acest proiect de lege în care propunem prelungirea mandatelor aleșilor actuali”, a declarat pentru HotNews.ro președintele Autorității Electorale.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE