Home / Sanatate / Cort nou de triaj la Sighișoara

Cort nou de triaj la Sighișoara

Distribuie

Pentru a proteja personalul medical, în actualul context epidemiologic, cu sprijinul Unității Militare 01752 CBRN Sighișoara a fost instalat un nou cort în curtea Spitalului Municipal Sighișoara pentru triajul epidemiologic al cadrelor medicale, în care, la intrarea în unitate, fiecare angajat este testat.

”Astăzi (sâmbătă, 4 aprilie – n.r.) am predat Spitalului Municipal măști de protecție FFP2 primite de la Asociația Uniunea Română a Chinezilor din Provincia Jiangsu care au răspuns nevoilor de protecție personală a angajaților Spitalului Municipal Sighișoara. Avem promisiunea că alte echipamente de protecție pentru Spitalul Municipal vor fi donate în perioada următoare. S-au făcut demersuri pentru achiziția de aparatură performantă”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara.
Potrivit edilului șef al municipiului Sighișoara, autoritățile locale sunt pregătite pentru rectificări bugetare pentru a asigura funcționarea în condiții optime a Spitalului Municipal ”și pentru a face față eventualelor cazuri de infectări și se va realiza documentația pentru decontarea din fonduri europene a echipamentelor medicale și a celor de protecție medicală.”


”Pentru cadrele medicale găsim soluții de cazare, am identificat spații hoteliere ce vor fi destinate repausului între ture sau gărzi. Suntem alături de cei care sunt la datorie în această perioadă dificilă. Le mulțumim sighișorenilor care se implică și ei în campanii de sprijin a Spitalului. Acum este momentul în care să fim uniți, autorități, ONG-uri, cetățeni, pentru a sprijinii cadrele medicale și pe cei care au nevoie de ajutor. Împreună luptăm pentru sănătatea noastră, a tuturor!”, a transmis Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

(Redacția)

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …