Home / Sanatate / OFICIAL. Spitalele din rețeaua Covid-19 pot cumpăra imediat echipamentele de care au nevoie!

OFICIAL. Spitalele din rețeaua Covid-19 pot cumpăra imediat echipamentele de care au nevoie!

Toate spitalele din rețeaua Covid-19 menționate în Ordinul 533/29 martie 2020 publicat de Ministerul Sănătății (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224501) pot achiziționa echipamente medicale și de protecție, cheltuielile urmând a fi decontate ulterior inclusiv pentru achizițiile efectuate începând cu data de 1 februarie 2020.

Potrivit paginii web a Ministerului Fondurilor Europene, unitățile spitalicești au la dispoziție adresa covid19.sanatate@fonduri-ue.ro unde pot adresa orice întrebări legate de achiziții și rambursări, echipa mixtă de specialiști din Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene răspunzând în 24 de ore solicitărilor.

„Prioritatea este ca spitalele să își poată cumpăra imediat echipamentele de care este nevoie! Rambursarea din fonduri europene este o etapă ulterioară. Spitalele nu trebuie să aștepte publicarea Ghidului pentru că ar face un deserviciu pacienților. Achiziția este una și trebuie făcută ACUM, rambursarea este altceva, și se face în paralel fără a afecta sănătatea oamenilor, care este prioritară”, a declarat ministrul Marcel Boloș mecanismul prin care spitalele sunt ajutate să își cumpere dotările necesare pentru lupta împotriva epidemiei de Covid-19.

Detalii privind justificarea costurilor de achiziție, regulile de transparență a procedurii de achiziție în situații de urgență, regulile de înregistrare în patrimoniu a echipamentelor și mecanismul de decontare se regăsesc în Scrisoarea comună a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, publicată aici.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMA ORĂ! Cadre medicale din Mureș depistate cu COVID-19!

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până luni, 6 iulie, un număr de 113 …