Home / Administratie / SCANDAL. Document neoficial despre obligativitatea măștilor în Mureș, publicat pe Facebook! Reacția prefectului, fermă!

SCANDAL. Document neoficial despre obligativitatea măștilor în Mureș, publicat pe Facebook! Reacția prefectului, fermă!

Viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, Sergiu Papuc, a publicat duminică, 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook, un document atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, potrivit căruia începând de luni, 6 aprilie, pe teritoriul județului Mureș ar fi obligatorie utilizarea mijloacelor de protecție pentru acoperirea gurii și a nasului (măști, eșarfe, fulare, etc.) în spații publice, spații comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

Papuc: ”Eu cred totuși că sunt sursă credibilă. Nu mă aventurez să public ceva neverificat””Informație de interes public”, a scris viceprimarul social-democrat al municipiului Târgu-Mureș.

În scurt timp, documentul a devenit viral, având sute de distribuiri și comentarii, unele dintre ele neîncrezătoare având în vedere că hotărârea nu avea nicio semnătură sau ștampilă a vreunei instituții.

”Eu cred totuși că sunt sursă credibilă. Nu mă aventurez să public ceva neverificat”, i-a răspuns Sergiu Papuc unui internaut suspicios.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, viceprimarul municipiului Târgu-Mureș a precizat că a primit documentul pe surse, din partea unui membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș.

Deși inițial postase documentul cu certitudine de 100%, după mai multe comentarii suspicioase (și probabil și convorbiri telefonice), viceprimarul Sergiu Papuc și-a editat postarea, completând expresia ”Informație de interes public” cu cuvântul ”draft”.

Prefect: ”Este doar o știre falsă, diseminată cu încălcarea legii”

La o oră și un pic de la postarea inițială a viceprimarului Sergiu Papuc, a venit și reacția oficială a Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Potrivit Biroului de presă al instituției, ”în spațiul public circulă un draft al unui material, aflat în lucru la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș”, iar ”documentul nu are un caracter oficial în acest moment, forma lui finală urmând să fie adoptată mâine.”

“Sunt inacceptabile asemenea practici și îi descalifică pe cel(cei) care a(u) făcut-o. Acest document a fost transmis către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sub forma unui proiect de hotărâre, în vederea dezbaterii, fiecare membru având inițiative cu privire la conținutul și forma acestuia. Forma finală a documentului va intra în vigoare abia după adoptarea sa de către toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și publicarea pe site-ul Instituției Prefectului-județul Mureș. Până atunci este doar o știre falsă, diseminată cu încălcarea legii. De asemenea, vă comunic că se redactează plângerea penală cu privire distribuirea în spațiul public a informațiilor care nu aveau caracter public, plângere care va fi înaintată organului de cercetare penală competent”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Alex TOTH

 

1 comentariu

  1. Ardelean Marius

    Astept cu interes solutionarea acestei plangeri penale cu privire distribuirea în spațiul public a informațiilor care nu aveau caracter public. Este inadmisibil modul in care instutitiile refuza sa colaboreze si cum ajung astfel de documente pe FACEBOOK. Nici macar la presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se redeschid grădinițele private și unitățile cu program after school din 15 iunie?

Unitățile cu program after school și grădinițele private s-ar putea redeschide din 15 iunie, însă …