Home / Sanatate / VEȘTI BUNE de la Spitalul Clinic Județean Mureș în lupta anti Covid-19!

VEȘTI BUNE de la Spitalul Clinic Județean Mureș în lupta anti Covid-19!

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a făcut duminică, 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook, următorul anunț:

Seara trecută, am primit câteva vești bune în legătură cu statusul gestionării pacienților infectați cu Covid-19 la Spitalul Clinic Județean Mureș. Iată câteva dintre acestea:
– În 2 aprilie au fost suplimentate echipele de muncitori, iar vineri au fost finalizate toate lucrările la clinica din strada Gheorghe Marinescu nr. 1.
– A fost solicitat de urgență DSP Mureș modificarea planului tehnic de funcționare temporară a SCJ Mureș și transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2 (acest lucru fiind solicitat expres în Ordinul MS nr. 553/29.03.2020)
– S-a dispus de urgență începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți Covid-19 și NON-Covid-19, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță.
– S-a dispus livrarea de urgență din magazia spitalului către secțiile clinice a materialelor de protecție astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19 în funcție de bolile asociate.
– S-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, echipamente de protecție care până la sfârșitul stării de urgență va livra întreaga capacitatea de producție către SCJ Mureș.
– S-a solicitat de urgență Instituției Prefectului alocarea a 13 corturi încălzite pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților la toate secțiile aparținătoate SCJ Mureș.
Tot aseară, am discutat cu reprezentanții Armatei pentru a răspunde solicitării SCJ Mureș, iar corturile vor ajunge la spital în cel mai scurt timp.”

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poczo Zoltan și Bajko Balázs, campioni mondiali la Cairo

În cadrul Campionatului Mondial de Kickboxing WKF 2021, desfășurat zilele trecute în Egipt, doi sportivi …