Home / Sanatate / Lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă!

Lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă!

Distribuie

Societatea de avocatură “Iordăchescu şi Asociaţii” atenționeză conducerile spitalelor asupra faptului că, lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă

Potrivit Iordăchescu & Asociații, în ultima perioadă au fost raportate tot mai multe cazuri de infecții cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, împrejurare care pune o presiune imensă pe întreg sistemul medical. De asemenea, persoanele care își desfășoară activitatea în acest domeniu fac parte din categoriile cele mai expuse acestui nou tip de virus și tocmai de aceea, protecția de care trebuie să beneficieze este esențială.

“În acest context, facem apel la autoritățile competente pentru luarea de urgență a tuturor măsurilor necesare protecției personalului medical, prin punerea la dispoziție a echipamentelor necesare. Testarea cu prioritate a cadrelor medicale poate fi una din măsurile de protecție, cu atât mai mult cu cât persoanele din această categorie pot intra în contact și cu alți pacienți, care pot suferi și de alte boli. Comunicarea rapidă și completă între profesioniștii din acest domeniu, în vederea rezolvării diferitelor probleme punctuale care se pot ivi, este deosebit de importantă și poate preveni posibile situații conflictuale sau atitudini temătoare.” afirmă Eugen Iordăchescu, avocat Iordăchescu & Asociații.

Potrivit aceleași surse,  în astfel de situații de criză, comunicarea este esențială și sub un alt aspect. Este de preferat ca organele decizionale, de conducere, să comunice și în scris dispozițiile sau măsurile administrative luate. Acest lucru este necesar pentru corecta lor înțelegere și, desigur, pentru examinarea legalității acestora, în vederea împiedicării unor potențiale abuzuri. Toate măsurile luate trebuie să fie în acord cu dispozițiile legale în vigoare, prin raportare la starea de urgență decretată de Președintele României precum și la actele emise în această perioadă – ordonanțele militare, ordonanțele de urgență, ordinele diferitelor instituții etc.

“În măsura în care persoanele din conducerea spitalelor sau a instituțiilor care se ocupă de coordonarea activităților nu își îndeplinesc obligația de a asigura protecția minimală a personalului medical, acestea pot răspunde din punct de vedere penal. În acest sens, se va putea formula plângere penală și se vor putea solicita despăgubiri (atât în procesul penal cât și separat, pe cale civilă).” continuă Av. Eugen Iordăchescu.

Sursa: https://www.iordachescu-law.ro/

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.