EXCLUSIV! Grup farma cu divizie în Mureș, mega-donație pentru lupta anti Covid-19! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 622 Vizualizări

EXCLUSIV! Grup farma cu divizie în Mureș, mega-donație pentru lupta anti Covid-19!

Grupul Novartis în România (diviziile Novartis Pharma și Novartis Oncology și Sandoz) susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 de dolari, pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19.

380.000 de dolari pentru Crucea Roșie din România

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe pagina web a companiei Sandoz din Târgu-Mureș, Grupul Novartis în România susține cu aproximativ 380.000 de dolari (circa 1.700.000 de lei) Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a contribui la instituirea unui fond de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale care sunt necesare în acest moment pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România.

”Autoritățile din sistemul sanitar din România vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie”, au transmis reprezentanții Grupului Novartis în România.

Sprijin material pentru cinci spitale

În plus, Grupul Novartis în România susține cu o sumă totală de 50.000 de dolari (220.000 de lei) cinci spitale din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești și Târgu-Mureș care tratează pacienți cu Covid-19, ”pentru a sprijini financiar achiziția unor echipamente de protecție, materiale, bunuri și echipamente medicale.”

Donație de 100.000 de doze de azitromicină

De asemenea, Grupul Novartis în România donează 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva Covid-19.

”Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți. Această contribuție face parte dintr-un set de programe inițiate de Novartis ca răspuns la situația creată de pandemia de Covid-19 și este finanțată din fondul global Novartis Covid-19 Response Fund”, au mai transmis reprezentanții Grupului Novartis în România.

Totodată, aceștia au mai precizat că donația este posibilă cu sprijinul unității de producție de la Târgu-Mureș, unde azitromicina este fabricată ”pentru România, pentru alte 60 de țări din Europa, America de Nord și altele.”

„Continuăm să ne respectăm angajamentul de a sprijini sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România. Ne alăturăm efortului comun și oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritățile române să acopere nevoi urgente și de bază, pentru menținerea siguranței personalului medical din țară și pentru tratarea pacienților”, a declarat Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis în România.

Novartis Grup este prezent în România prin trei entități juridice: Novartis Pharma Service Romania SRL (care include diviziile de pharma și oncologie), Sandoz Pharma Service SRL și Sandoz SRL.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE