Decani noi la UMFST Târgu-Mureș (3). Excelența în educație și cercetare susținută de Cristina Bica Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2521 Vizualizări

Decani noi la UMFST Târgu-Mureș (3). Excelența în educație și cercetare susținută de Cristina Bica

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a noilor decani ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, mandatul 2020-2024.

Desemnarea celor șapte decani ai UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș s-a făcut la sfârșitul lunii martie de către o comisie alcătuită din prof. dr. Leonard Azamfirei – președinte, prof. dr. Călin Enăchescu – membru, prof. dr. Angela Borda – membru și prof. dr. Rodica Bălașa – membru, iar episodul de astăzi este destinat decanului Facultății de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Cristina Bica.

Centru de excelență în educația și cercetarea științifică

Potrivit Planului Managerial propus de prof. univ. dr. Cristina Bica, Facultatea de Medicină Dentară ”își asumă rolul de centru de excelență în educația și cercetarea științifică” și asigură studenților, ”pe baza competențelor cadrelor didactice, a infrastructurii de educație și cercetare și serviciilor academice din UMFST”, un parcurs educațional performant, recunoscut și de calitate.

”Oferta educațională a Facultății de Medicină Dentară include trei programe de studii universitare de licență (Medicină dentară, Medicină dentară – limba engleză și Tehnică dentară) și un program de master (Reabilitare orală estetică). Facultatea de Medicină Dentară reunește, în componența actuală, cadre didactice cu experiență, cu potențial profesional, organizatoric și uman ridicat, capabile să desfășoare activități complexe specifice unui management universitar modern. Baza de educație modernă, formată din Centrul Integrat de Medicină Dentară, compartimentele de simulare și imagistică stomatologică, laboratoarele didactice și de cercetare, numeroasele facilități pentru studenți, oferă imaginea unei facultăți dinamice, moderne, cu activități complexe”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Bica, decan al Facultății de Medicină Dentară și în mandatul 2016-2020.

Obiectivele Planului Managerial             

Planul Managerial propus de prof. univ. dr. Cristina Bica este fundamentat pe angajamentul și viziunea de dezvoltare a Facultății de Medicină Dentară pentru mandatul 2020-2024 și propune comunității academice să adere la următoarele obiective prioritare: creșterea calității procesului educațional pentru fiecare program și nivel de studii din cadrul facultății, consolidarea și modernizarea condițiilor și climatului de studiu, activitate clinică, cercetare și servicii academice, într-un cadru performant și competitiv, la standarde profesionale de vârf, creșterea performanței în cercetarea științifică prin concentrarea pe teme de cercetare relevante, interdisciplinare și îmbunătățirea indicatorilor cheie de apreciere a performanței și vizibilității științifice, extinderea și modernizarea infrastructurii de învățământ și cercetare care să asigure capacitatea și condiții optime pentru educație și stagii clinice de calitate, optimizarea parteneriatului cu studenții și mediul economic, ca premise decisive în creșterea standardelor de calitate în domeniul educațional și angajabilității și implementarea, la nivelul Facultății de Medicină Dentară, a soluțiilor și tehnologiilor inovative și integrarea în conceptul instituțional Smart University.

”Implicarea mea în ultimii opt ani în procesele complexe de management ale Facultății de Medicină Dentară m-a determinat să fiu extrem de angrenată în multiple programe și acțiuni care îmi oferă experiența necesară pentru gestionarea optimă a situațiilor cu care se confruntă Facultatea de Medicină Dentară. Îmi voi continua astfel activitatea managerială ca și act de responsabilitate față de comunitatea academică”, a subliniat prof. univ. dr. Cristina Bica.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE