Home / Invatamant / Posibilități online pentru susținerea tezelor de doctorat

Posibilități online pentru susținerea tezelor de doctorat

Ca urmare a instaurării stării de urgență, Ministerul Educației și Cercetării recomandă „utilizarea unor metode didactice alternative de învățământ”.  În acest sens, ministerul a decis, printr-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie,  faptul că, „pe întreaga perioadă  a instituirii stării de urgență, în baza autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice, activitățile privind presusținerea și susținerea publică a tezelor de doctorat, se pot desfășura și on-line, în baza unei proceduri aprobate de către Senatul universitar, cu condiția ca universitatea să utilizeze o platformă care să asigure liberul acces al celor interesați”. Același lucru este valabil și în cazul organizării și desfășurării examenului de promovare în cariera didactică, respectiv „organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior se pot desfășura și on-line , în baza unei proceduri aprobate de către Senatul universitar, cu condiția ca universitatea să utilizeze o platformă care să asigure liberul acces al celor interesați”.

Potrivit aceluiași ordin, desfășurarea în variantă on-line a activităților menționate trebuie să fie înregistrată integral și arhivată la nivelul instituției de învățământ superior. Instituțiile de învățământ superior care nu pot organiza desfășurarea activităților  în varianta on-line, vor decala calendarul  de desfășurare a acestor activități , după încetarea stării de urgență. De asemenea, desfășurarea activităților în varianta on-line se aplică doar pe perioada stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile scenarii de funcționare ale școlilor și grădinițelor din Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, scenariile de …