Home / Sanatate / SOLIDARITATE. ”Inimi mari pentru inimi mici”, campanie pentru susținerea Institutului Inimii

SOLIDARITATE. ”Inimi mari pentru inimi mici”, campanie pentru susținerea Institutului Inimii

Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș și Organizația Salvați Copiii România fac un apel la strângere de fonduri pentru echipamente și materiale de protecție, astfel încât medicii să își poată exercita corect profesia, fără să pună în pericol viețile celor mai vulnerabili pacienți – nou-născuții – și pe ale lor proprii.

Horațiu Suciu: ”Orice ajutor ne este de folos”

Campania se numește ”Inimi mari pentru inimi mici”, iar prin intermediul acesteia vor fi achiziționate măști chirurgicale, halate, mănuși de examinare, dezinfectanți de suprafețe și tegument, tablete clor și un tunel de dezinfecție, în valoare totală de 300.000 de lei.

”În contextul pandemiei Covid-19, Institutul Inimii are nevoie de donații pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru personalul medical. Operăm nou-născuţi practic în fiecare săptămână, pentru că suntem deocamdată singurul centru naţional unde se pot face aceste intervenţii pentru nou-născuţi. Orice ajutor ne este de folos în contextul în care asigurăm urgențele de cardiologie și chirurgie cardiovasculară din întreaga Transilvanie, iar personalul medical trebuie protejat și ajutat! A salva viaţa copiilor este, cred, cel mai frumos lucru, dar este şi o muncă plină de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş, cunoscut și sub denumirea de Institutul Inimii.

Potrivit reprezentanților Organizației Salvați Copiii România, mai multe spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută,  aparatură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România pentru ca spitalele să poată face față pandemiei de Covid-19. Printre acestea se numără Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde situația rămâne critică. Până acum, peste 50 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Citeste si:  Sprijin special pentru copii cu nevoi speciale la Fundația Transilvană Alpha

Statistici alarmante

Conform statisticilor, în România se nasc anual aproximativ 1.000 de nou-născuți cu malformații congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiștilor, trebuie operați în primul an de viață. Aproximativ 10% dintre acești pacienți reprezintă urgențe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală. Din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu-Mureș. Începând cu anul 2005, au fost operați peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou născuți în urgență.

Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant de la Târgu Mureș – cele mai multe din țară – transformă într-o prioritate echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecției în fața unui virus atât de agresiv.

Cum puteți ajuta

Organizația Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 274.876 de euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, DPD România, BCR, Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv ”RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 51.484 de euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Informații suplimentare despre donații pot fi obținute de la Ștefania Mircea, coordonator program, la adresa de e-mail stefania.mircea@salvaticopiii.ro sau la numărul de telefon 0751-010.533.

Citeste si:  80.000 de lei din bugetul Târgu Mureșului pentru ”Turul ciclist al Ținutului secuiesc”?!

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Caravana de screening se va deplasa în perioada 11-12 august în judeţul Covasna, pentru testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV

Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col …