Home / Politic / Politician mureșean, contribuție la pachetul de măsuri anti Covid-19 propus de Parlamentul European

Politician mureșean, contribuție la pachetul de măsuri anti Covid-19 propus de Parlamentul European

Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European solicită un efort financiar al UE și a Băncii Centrale Europene de 1 trilion de euro pentru redresarea economică, completat de încă 2 trilioane de euro din partea statelor membre. Grupul a prezentat măsurile imediate și planurile de recuperare pe termen lung necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus într-un document publicat ieri. Pachetul include mai multe propuneri ale eurodeputatului UDMR originar din județul Mureș, Vincze Loránt.

Ce conține pachetul de măsuri

Cel mai mare grup din Parlamentul European solicită un răspuns unificat pentru reducerea pandemiei și propune înființarea unei unități de coordonare a sănătății a UE care să sincronizeze activitățile statelor membre, să procure în comun medicamente și echipamente de protecție și să coordoneze reacțiile de sănătate.

„UE ar trebui să sprijine cu fermitate testarea în masă, dezvoltarea și producerea de medicamente și vaccinuri pentru a opri pandemia. Am solicitat utilizarea inteligenței artificiale și analiza datelor pentru a preveni răspândirea epidemiei, precum și crearea unei industrii europene de măști și îmbrăcăminte de protecție ”, a declarat Vincze Loránt.

De asemenea, la propunerea UDMR, statele membre nu ar trebui să interzică exportul de echipamente medicale și ajutoare, medicamente și echipamente de protecție în alte state membre. Cooperarea polițienească și judiciară a UE trebuie să întreprindă acțiuni puternice împotriva fraudatorilor de internet și a criminalității cibernetice care abuzează de vulnerabilitățile cetățenilor sau vând echipamente de protecție la prețuri excesive sau  materiale contrafăcute.

Pachetul propune ca statele membre să acorde o atenție specială minorităților naționale și comunităților defavorizate, în special romilor, în informațiile și strategia lor de urgență. Înainte de aceasta, Vincze Loránt a lansat săptămâna trecută un sondaj în Intergrupul pentru minorități al Parlamentului European și în rândul organizațiilor membre FUEN privind comunicarea măsurilor epidemiologice în limba maternă și situația învățământului la distanță în comunitățile minoritare. În urma rezultatelor sondajului, propunerile de acțiune vor fi formulate ulterior.

Citeste si:  Irina Sorescu-Vasile (USR-PLUS), propuneri pentru modernizarea transportului în comun din Târgu Mureș

La sugestia UDMR, au fost incluse în pachetul propus de PPE, facilitarea trecerii frontierei a lucrătorilor agricoli sezonieri și asigurarea liberei circulații a muncitorilor.

”Posibilitatea a fost oferită în cadrul acordurilor bilaterale, dar ar fi important ca statele membre să stabilească proceduri comune pentru aceasta”, a subliniat Vincze Loránt.

Propunerea Partidului Popular de a asigura flexibilitatea subvențiilor de la stat și de a spori subvențiile agricole este, de asemenea, importantă. Pe lângă menținerea industriilor vitale, grupul recomandă, de asemenea, sprijinirea industriilor culturale și creative și a turismului pentru a păstra diversitatea culturală.

„Această pandemie ne învăță deja câteva lecții importante. Este vorba de lipsa de instrumente educaționale digitale, colegii mei au acceptat propunerea de a crea o platformă europeană de educație online, care va oferi acces la instrumente educaționale de calitate, va fi o resursă comună pentru educatori, elevi și părinți. Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar știm deja că astăzi educația digitală poate funcționa, dar trebuie să creăm instrumente europene pentru acest lucru ”, a concluzionat europarlamentarul UDMR.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Irina Sorescu-Vasile (USR-PLUS), propuneri pentru modernizarea transportului în comun din Târgu Mureș

Președintele USR-PLUS Mureș, Irina Sorescu-Vasile, a propus luni, 17 ianuarie, prin intermediul unei declarații de …