Victor Prodan: „Situația creată de pandemie nu ne împiedică să ne continuăm proiectele” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1555 Vizualizări

Victor Prodan: „Situația creată de pandemie nu ne împiedică să ne continuăm proiectele”

Ținând cont de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, precum și de prognozele de creștere a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare cu Coronavirusul SARS-CoV-2, și la nivelul orașului Ungheni s-a impus luarea unor măsuri excepționale coordonate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.În acest sens, Victor Prodan, primarul Orașului Ungheni, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a inițiat demersuri pentru popularizarea informațiilor prin articole, distribuire de flyere, informări directe privind protecția populației, a obligațiilor și restricțiilor care trebuie respectate de către persoanele care revin în țară. De asemenea, cetățenii au fost informați asupra modului de desfășurare a activităților din Primărie și a măsurilor de precauție/ protecție luate în vederea limitării infecției cu Coronavirus. În sensul reducerii pericolului de infectare s-a efectuat dezinfectarea spațiilor publice, a stațiilor de autobuz, a scărilor de bloc, măturarea, spălarea și dezinfectarea tuturor străzilor asfaltate din orașul Ungheni și satele aparținătoare. În desfășurare se află procedura de achiziționare a dozatoarelor pentru dezinfectanți, aceste dozatoare urmând a fi montate în toate scările de bloc din orașul Ungheni.

Atenție acordată persoanelor nevoiașe

Primăria orașului Ungheni, prin Direcția de Asistență Socială, sprijină persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimizării expunerii lor în afara locuințelor.

„Prin personalul Direcției de Asistență Socială se livrează la domiciliu produse alimentare și de igienă de strictă necesitate. Transportul acestora este gratuit. Zilnic se monitorizează persoanele aflate în izolare la domiciliu. Se comunica zilnic, la Direcția de Sănătate Publică, lista cu persoanele venite din afara țării. Tot în această perioadă s-a acționat în vederea sprijinirii persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavi cronici, fără aparținători, pentru obținerea prescripțiilor medicale și a medicamentelor aflate în schema de tratament a fiecărei persoane. În acest sens, se colaborează cu medicii de familie pentru actualizarea listelor cu persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice și eliberarea de către medici a documentelor medicale. Având în vedere prevederile articolului 6 din Ordonanța Militară nr. 3 privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 s-a luat măsura identificării de adăposturi și resurse pentru îngrijirea persoanelor fără adăpost de pe raza unității administrativ teritoriale Orașul Ungheni”, a precizat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

Continuitate pentru proiectele de investiții

Dincolo de perioada dificilă cauzată de Coronavirus, atenția conducerii Primăriei orașului Ungheni este îndreptată către proiectele de dezvoltare. În acest sens, s-a demarat o licitație în valoare de 6.554.650 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului ”Modernizarea unor străzi din Orașul Ungheni”.

Proiectul cuprinde străzi cu o lungime totala de 7,0465 de kilometri: Mălinului, Catedralei, Bisericii, Rozelor, Iasomiei, Mecanizatorilor, Nucilor, Rapsodiei, Florilor, Salcâmului, Magnoliei, Prieteniei, Viitorului – din orașul Ungheni, respectiv Paroște, Busuiocului, Eroilor, Înfrățirii și Păcii – din localitatea Vidrasău, Delniței, Înfrățirii și CAP-ului – din localitatea Morești.

Agenda investițiilor din 2020

Conform agendei de lucru a Primăriei orașului Ungheni pentru anul 2020 sunt programate următoarele investiții:

– Extindere rețea de apă potabilă în localitatea Șăușa;

– Echiparea stâlpilor de iluminat public stradal cu lămpi led, în orașul Ungheni și satele aparținătoare;

– Extinderea rețelei de apă potabilă în localitatea Morești;

– Extindererea rețelei de apă strada Nouă, Izvor – Cerghizel, strada Viitorului;

– Realizarea racordului de la branșament până la rezervor, inclusiv extinderea rețelei de iluminat satul Șăușa;

– Realizarea trotuarului Moară – Capela mortuară, oraș Ungheni;

– Subtraversare dig protecție râul Niraj și lucrări conexe;

– Racorduri de canalizare în localitatea Cerghizel;

– Modernizarea unor străzi din orașul Ungheni: strada Primăriei (Stadionului), strada Tineretului, strada Gării, strada Cerghid 1 și strada Cerghid 2

– Asfaltarea străzii Bradului, oraș Ungheni;

– Construcția podului peste râul Mureș, pe DC124 ;

– Modernizarea unor străzi din orașul Ungheni: Mălinului, Catedralei, Bisericii, Rozelor, Iasomiei, Mecanizatorilor, Nucilor, Rapsodiei, Florilor, Salcâmului, Magnoliei, Prieteniei, Viitorului, în localitatea Vidrasău, strada Paroște, Busuiocului, Eroilor, Înfrățirii, Păcii, în localitatea Morești: strada Delniței, Înfrățirii, CAP-ului;

– Modernizarea unor străzi din orașul Ungheni: Baladei, Nirajului, Liliacului, Plopilor, Gospodarilor, Cinceu, Bradului segment 2, Crinului, Cosminului, Stadionului segment 2,3,4 – din orașul Ungheni, strada Martirilor – din localitatea Vidrasău, străzile Crinului, Panseluțelor, Grui, Strâmtă, Plaiului, Romaniței – din localitatea Morești, străzile Cimitirului, Finlandia – din localitatea Cerghizel, străzile Izvorului, Câmpului – din localitea Recea, străzile Văii, Dosului – prelungire, Cornișu Mic – din localitatea Cerghid.

”În anul 2019 s-a realizat documentația tehnică – faza DALI – în vederea modernizării celor 24 de străzi, iar pentru anul 2020 ne propunem realizarea  proiectului tehnic și începerea lucrărilor de modernizare a rețelei stradale”, a mai menționat primarul Victor Prodan.

Ce urmează pentru anul 2020

Pentru perioada următoare, Primăria orașului Ungheni a trecut la elaborarea de studii pentru proiectele avute în vedere pentru realizare viitoare, dintre care menționăm:

– Documentație de urbanism PUZ ”Construire grădiniță cu program prelungit și creșă în orașul Ungheni, județul Mureș”;

– Proiect tehnic ”Construire grădiniță cu program prelungit și creșă în orașul Ungheni, județul Mureș”;

– Amplasare rețea de telecomunicație, în vederea deservirii satului Vidrasău, faza SF+PT+DE plus execuția lucrării,

– Studiu de fezabilitate pentru ”Canalizarea menajeră în orașul Ungheni pe străzile: Rozelor, Magnoliei, Cosminului, Viitorului și tronsonul E 60-DE 1067, în localitatea Vidrasău pe străzile: Martirilor, Busuiocului, Înfrățirii, în localitatea Morești pe străzile: Panseluțelor, Crinului, Delniței, CAP-ului”;

– Reparații interioare la clădirea Primăriei orașului Ungheni;

– Reparații capitale la ”Parc de joacă blocuri”;

– Reparații capitale la ”Parcări acoperite la blocuri”.

„În această perioadă, în cadrul Primăriei se operează doar urgențele. Pe partea de investiții, derulăm procedurile conform programărilor pe care le avem. Sperăm să răspundă operatorii economici solicitărilor noastre, și pe cât este posibil să ne continuăm activitatea. Nu am oprit nici o clipă activitatea Primăriei. Ca program de lucru ne desfășurăm activitatea normal, până la acest moment situația creată de existența pandemiei cu Coronavirus nu ne-a împiedicat să ne continuăm proiectele, însă trebuie să ținem cont de faptul că trebuie să ne protejăm atât cetățenii cât și angajații. Întâmpinăm din păcate greutăți  în ceea ce privește încasările, al căror nivel este foarte scăzut”, a precizat primarul orașului Ungheni.

Victor Prodan, primarul orașului Ungheni

„În momentul de față, principala noastră prioritate, a autorității publice locale,  este sănătatea locuitorilor orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare. Din acest motiv, am luat măsuri de dezinfectare a spațiilor publice, a blocurilor, stațiilor de autobuz, străzilor și trotuarelor. Locuitorii orașului Ungheni sunt conștienți de situația existentă, motiv pentru care se comportă exemplar. Îndemnăm cetățenii orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare să respecte în continuare prevederile ordonanțelor militare emise de autorități și să nu iasă din casă decât atunci când este absolut necesar.” – Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE