Home / Slider / VIDEO: Târgu-Mureș: Femei rrome fără documente iertate de amendă de un polițist. Reacția IPJ Mureș

VIDEO: Târgu-Mureș: Femei rrome fără documente iertate de amendă de un polițist. Reacția IPJ Mureș

Distribuie

Un internaut căruia îi protejăm identitatea ne-a trimis marți, 7 aprilie, pe pagina de Facebook Zi de Zi, un filmuleț realizat în aceeași zi în cartierul Dâmbu Pietros din municipiul Târgu-Mureș în timpul stării de urgență cauzată de pandemia de Covid-19.

”Buna ziua. Astăzi angajații statului nu aplică legea și în rândul rromilor. Sunt destule persoane care au primit amendă pentru că nu au avut declarația pe propria răspundere (copii, pensionari), iar acești angajați ai statului fac excepție în rândul rromilor”, a scris cititorul Zi de Zi, care ne-a trimis și o fotografie cu patrula respectivă.

UPDATE

Joi, 8 aprilie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a remis următorul drept la replică:

”Având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public, cu privire la faptul că în data de 7 aprilie, un polițist nu ar fi sancționat două persoane de sex feminin, care ar fi încălcat prevederile Ordonanțelor Militare, prin faptul că nu ar fi deținut declarația pe proprie răspundere, Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul I.P.J. Mureș este abilitat sa comunice următoarele:

La data de 7 aprilie, un echipaj care își desfășura activitatea în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică, a legitimat două persoane de sex feminin, care se aflau în fața unui cabinet medical, situat pe Bulevardul 1848 din municipiul Târgu Mureș.

Din verificările efectuate, cele două persoane aveau asupra lor declarația pe proprie răspundere, completată olograf, conform Ordonanței Militare, deplasarea realizându-se pentru acordare de asistență medicală.

După un interval de timp, aceleași persoane au fost din nou observate și legitimate de același echipaj, în timp ce acestea se aflau în fața unei farmacii.

Din relatările femeilor, a rezultat faptul că își achiziționează medicamente.

Având în vedere faptul că cele două persoane s-au deplasat din motive justificate și având asupra lor documente justificative în acest sens, nu s-a impus sancționarea contravențională, forțele de ordine punându-le în vedere respectarea prevederilor Ordonanțelor Militare impuse în această perioadă a stării de urgență.”

(Redacția)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.