Home / Cultură / „Double Bind“, oferta online din această seară a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

„Double Bind“, oferta online din această seară a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Distribuie

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

„În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30,  propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă. În această seară, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Double Bind“, un spectacol bilingv de Kincses Réka şi Alina Nelega. Subtitrarea în limba română se va selecta apăsând butonul CC. Puteţi, de asemenea, verifica, pentru siguranţă, şi opţiunea Subtitles din Settings. ”, se arată în comunicatul   Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Premiera spectacolului a avut loc în 6 decembrie 2014 având în distribuție unsprezece actori români și maghiari: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Alexandru Andrei Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt şi Cristian Iorga. Muzica a fost realizată de Ada Milea.

„S-au născut o piesă şi un spectacol, care ar putea fi exemple pentru toţi cetăţenii de dincolo de graniţele Depresiunii Carpaţilor. Este totodată un mesaj pentru orice minoritate din lume sau pentru orice majoritate care trăieşte într-o interacţiune obligatorie cu minorităţile. În Târgu-Mureş, s-au aliat creatori români şi maghiari ca să facă un workshop şi un spectacol, ca să înfrunte sincer problema minorităţii/majorităţii naţionale sau lingvistice. Creatorii nu ne dau nici soluţie, nici dezlegare pentru această problemă înrădăcinată (cum să avem această aşteptare de la ei!), în schimb ne oferă, într-o formă de teatru-terapie, posibilitatea de a discuta, de a ne descărca, de a ne confrunta cu noi înşine. Acesta poate fi primul pas în cercetarea şi vindecarea rănilor produse de convieţuire. (…) La sfârşit reprezentaţia ne lasă senzaţia dureroasă a neputinţei noastre. Trăim totuşi un chatarsis, un sentiment provocat de capacitatea celor două „părţi” de a ne convinge de dreptatea fiecăreia…” (Pacsika Emília: „Paşi spre noi înşine sau teatru vindecător chiar şi prin autoflagelare“, pe www.tiszatajonline.hu)

Foto: Cristina Gânj (Bristena)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.