Home / Administratie / Măsuri pentru siguranţă şi ordine în comuna Sânpaul în contextul sărbătorilor pascale

Măsuri pentru siguranţă şi ordine în comuna Sânpaul în contextul sărbătorilor pascale

Distribuie

Autorităţile locale din comuna Sânpaul au reacţionat activ pentru a asigura siguranţa cetăţenilor de pe raza comunei.

Persoanelor vârstnice, care nu au aparţinători, li s-a pus la dispoziţie un număr de telefon la care pot solicita ajutor din partea autorităţilor. Unui număr de astfel de persoane, datorită unei donaţii din partea Bisericii Reformate din localitate, li se poate asigura un meniu al zile pe zi.

„Persoanele vulnerabile la virus, mai ales cele peste 65 de ani cu probleme de sănătate, au fost informate de riscuri şi am luat măsuri să le reducem la maxim nevoile de deplasări mai ales pentru asigurarea alimentelor. Avem voluntari din cadrul Centrului Comunitar de Resurse Sânpaul, care le fac cumpărăturile necesare şi le distribuie cate un meniu al zilei.”, a declarat primarul comunei Simon Istvan.

Au fost izolate la domiciliu nu mai puţin de 35 de persoane care s-au întors din străinătate cărora li s-au asigurat zilnic alimentele de bază şi o masă caldă. „Am avut doar o singură persoană care nu a respectat izolarea la domiciliu pe care am fost nevoiţi să o trecem în carantină. Restul persoanelor aflate în izolare la domiciliu au respectat regulile şi recomandările autorităţilor, o parte au ieşit deja din izolare o parte o să iasă în curând.”, a declarat Coloman Tiberiu Bodi, şeful Poliţiei Locale Sânpaul.

S-a circulat zilnic pe raza comunei cu maşinile poliţiei locale pentru a anunţa locuitorii prin megafoane de măsurile luate prin ordonanţele militare şi restricţiile de deplasare. În plus s-au pus la dispoziţia locuitorilor comunei formulare tipizate pentru declaraţii necesare deplasărilor în interes personal sau în interes profesional.

Alte măsuri importante au fost dezinfecţia clădirilor instituţiilor din comună în care există activitate în acest moment. „Am luat decizia să facem operaţiuni de dezinfecţie la sediul Primăriei comunei Sânpaul, Poliţia Locală şi la dispensarele sanitare de pe raza comunei. Având în vedere că căminele culturale, şcolile şi grădiniţele sunt închise nu au fost necesare dezinfecţia lor, vom lua măsuri atunci când se va decide deschiderea lor.”, a mai adăugat primarul comunei.

Autorităţile locale ţin legătura cu cele judeţene şi naţionale care au atribuţii în domeniul sănătăţii şi siguranţei publice pentru a se respecta deciziile şi măsurile luate.

Mesaj de unitate şi respect pentru perioada Sfintelor Sărbători.

“Stimați cetățeni, traversăm o perioadă grea, zilnic luptăm pentru a scăpa de pandemie. Comuna Sânpaul în aceste clipe grele a fost unită, am dat dovadă de respect. Da, Sărbătorile Pascale vor fi diferite față de alți ani și de aceea  trebuie să avem grijă de noi, să ne rugăm acasă, să răspândim speranța și credința că împreună vom reuși și totul va fi bine.  Paștele să ne întărească încrederea și speranța! Hristos a înviat!”

Simon Istvan, primarul comunei Sânpaul


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.