CLARIFICARE. Personalul UMFST care face testări Covid-19, la datorie 7 zile din 7! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 556 Vizualizări

CLARIFICARE. Personalul UMFST care face testări Covid-19, la datorie 7 zile din 7!

Conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș a transmis sâmbătă, 11 aprilie, o precizare referitoare la articolul ”INCREDIBIL! Testările Covid-19 din Mureș, sistate de Paște?!? Apel disperat al unei asistente medicale!” apărut în cursul aceleiași zile, dimineața, pe site-ul cotidianului Zi de Zi.

Potrivit rectorului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității testările Codiv-19 se fac de către o echipă alcătuită din personal ”prompt și profesionist”, independent de existența unor sărbători religioase.

”Personalul este prezent și astăzi acolo, independent de Paște sau de alte motive și nu sub presiunea nimănui”, a transmis rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 11 aprilie, Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș a remis următorul comunicat de presă:

”Echipa de cadre medicale care efectuează analiza probelor SARS-CoV-2 în județul Mureș își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și este disponibilă zilnic pentru a recepționa testele prelevate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, Serviciul de Ambulanță Județean Mureș, Spitalele din Sighișoara, Reghin, Luduș, Târnăveni.

La momentul redactării acestui comunicat, sâmbătă, 11 aprilie 2020, ora 10.00, personalul echipei medicale se află la locul de muncă, unde a recepționat deja peste 100 de teste în vederea evaluării SARS-CoV-2.

De la data începerii activității, 25 martie 2020, până în prezent, toate probele transmise Universității și recepționate în vederea identificării Covid-19 au fost prelucrate și finalizate în aceeași zi. La momentul de față nu există nicio probă în așteptare.

Urmare analizei realizate împreună cu conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, s-a convenit că în ziua de duminică personalul să fie disponibil non-stop la domiciliu și, în caz de nevoie și în funcție de numărul de probe existente, să se prezinte la Centru pentru prelucrarea acestora.

Facem precizarea că Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității nu recoltează probe și nu efectuează teste direct pentru populație, ci răspunde doar solicitărilor făcute de instituțiile sanitare și unitățile spitalicești sus menționate.”

Reamintim că în cadrul articolului ”INCREDIBIL! Testările Covid-19 din Mureș, sistate de Paște?!? Apel disperat al unei asistente medicale!” o asistentă medicală din Târgu-Mureș aflată la domiciliu, în autoizolare, a acuzat Direcția de Sănătate Publică Mureș că îi refuză a doua testare (după apariția simptomelor de Covid-19). Astfel, într-o postare făcută pe o rețea de socializare, Simona Loredana Smoleac susține că în urma numeroaselor apeluri telefonice făcute i s-a comunicat de la Salvare ”că sunt depășiți și nu pot trimite echipaj”, iar de la Direcția de Sănătate Publică că ”nu face testări și oricum până marți s-au sistat că sunt Paști”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE