Home / Sanatate / Precizare despre pacienții cu Covid-19 internați la Spitalul Clinic Județean Mureș

Precizare despre pacienții cu Covid-19 internați la Spitalul Clinic Județean Mureș

Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a remis sâmbătă, 11 aprilie, următorul comunicat de presă:

”Pentru o mai bună informare a populației cu privire la desfășurarea actului medical pentru pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș cu suspiciune sau confirmați SARS-CoV-2, Compartimentul relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș vă transmite următoarele informații:

Toți pacienții internați în clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș, suspecți sau confirmați cu SARS-CoV-2 au beneficiat de diagnostic, monitorizare și tratament conform protocoalelor transmise de Ministerul Sănătății.

Dorim să informăm pacienții cu această patologie că, în cazul în care au și alte boli asociate (boli cardiace, hipertensiune, diabet etc.) aceștia trebuie să aibă asupra lor în momentul internării toată medicația zilnică prescrisă de către medicul de familie sau medicul specialist. Unele medicamente sunt eliberate prin Programele Naționale de Sănătate ale Ministerului Sănătății și nu sunt disponibile în farmaciile cu circuit închis din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, doar în farmaciile comunitare. În cazul în care apar situații în care pacientul nu are asupra sa tratamentul pentru afecțiunile cronice, în cadrul clinicii se identifică un tratament substitutiv de urgență.

Alimentația tuturor pacienților se efectuează în condiții de securitate biologică. Fiecare pacient a primit hrana zilnic,  în caserole individuale.

Până la această dată, în județul Mureș se înregistrează 11 persoane decedate, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică și Instituția Prefectului – Județul Mureș.”

(Redacția)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Table interactive într-un liceu mureșean

Conducerea Liceului Silvic Gurghiu a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, demararea proiectului “Achiziție …