PROIECT PSD. Bani de la stat pentru materiale de protecție în farmacii, laboratoare și cabinete medicale Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

PROIECT PSD. Bani de la stat pentru materiale de protecție în farmacii, laboratoare și cabinete medicale

Un grup de zece deputați social-democrați au inițiat, în procedură de urgență, un proiect legislativ prin intermediul căruia se propune finanțarea de către stat a unor cheltuieli pentru achiziționarea de materiale de protecție de către furnizorii aflați în contract cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Potrivit informațiilor furnizate de conf. dr. Florin Buicu, deputat PSD de Mureș și președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, serviciile medicale și farmaceutice în regim de ambulator furnizate de medici de familie, farmacii comunitare, cabinete ambulatorii de specialitate, laboratoare de analize medicale și furnizori de servicii de imagistică medicală ”trebuie să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personal, cât și pentru asigurați”, iar întrucât ”aceste servicii sunt pentru toți asigurații este necesară asigurarea sumelor necesare pentru materialele de protecție.”

”Având în vedere evoluția epidemiei cu Covid-19, sistemul de servicii medicale și farmaceutice trebuie să facă față unor provocări noi și urgente, precum și a unor cheltuieli suplimentare necesare prevenirii infectării populației. Având în vedere prelungirea situației actuale, până la identificarea unui tratament țintit sau a unui vaccin, este necesară finanțarea cheltuielilor suplimentare determinate de prevenirea acestei infecții către furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, în regim de ambulator. Astfel, prin prezenta inițiativă legislativă se propune asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate  pentru a contracta suma 5.000 de lei/ lună/ tură pentru procurarea materialelor de protecție contra infecțiilor, utile furnizorilor și asiguraților”, a precizat, în numele inițiatorilor respectivei legi, conf. dr. Florin Buicu.

Propunerea legislativă a fost înaintată Senatului României, în vederea dezbaterii și aprobării în regim de urgență.

Lege privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului Covid-19 (proiect):

Articolul 1:

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, furnizorii de servicii farmaceutice și medicale de specialitate în regim de ambulator, aflați în contract cu Casele de Asigurări de Sănătate vor beneficia, lunar, de suma de 5.000 de lei/ tura de activitate, pentru asigurarea materialelor de protecție necesare furnizorilor și asiguraților.

Articolul 2:

De sumele menționate la articolul 1 beneficiază cabinetele de medicină de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistică medicală.

Articolul 3:

Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE