CENZURĂ?! Datele despre numărul internaților suspecți de Covid-19 din Mureș, ascunse de 5 zile! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3728 Vizualizări

CENZURĂ?! Datele despre numărul internaților suspecți de Covid-19 din Mureș, ascunse de 5 zile!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remis presei duminică, 12 aprilie, în jurul orei 13.00, obișnuitul comunicat care conține cifrele despre Covid-19 în județul Mureș: cazuri confirmate, persoane autoizolate la domiciliu și aflate în carantină, persoane ieșite din autoizolare și din carantină, vindecate, precum și date referitoare la verificările făcute de structurile teritoriale ale MAI pentru respectarea regulilor impuse de ordonanțele militare: efective, număr de controale, de sancțiuni și cuantumul amenzilor aplicate.

Spre neplăcuta surpriză a cotidianului Zi de Zi care monitorizează zilnic cifrele din județul Mureș referitoare la noul coronavirus, începând cu data de 8 aprilie (deci de 5 zile!), numărul persoanelor suspecte aflate în internare în spital nu ne mai este comunicat.

De la începutul lunii aprilie, acest indicator a cunoscut o creștere constantă, după cum urmează: 29 (1 aprilie), 31 (2 aprilie), 86 (3 aprilie), 97 (4 aprilie și 5 aprilie), 174 (6 aprilie) și 184 (7 aprilie).

Solicităm așadar public, în numele cititorilor Zi de Zi care doresc să fie informați corect și transparent de la sursă și nu pe surse, transmiterea de la Direcția de Sănătate Publică Mureș și a acestui indicator.

Sperăm că la mijloc este vorba doar despre o simplă omisiune, scuzabilă, și nu despre cenzură!

Multă sănătate tuturor!

UPDATE. Florin Buicu: ”Menirea sistemului spitalicesc este sa rezolve pacienții, indiferent de patologia acestora”

Duminică, 12 aprilie, deputatul mureșean Florin Buicu (PSD), președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a transmis redacției Zi de Zi urmatorul mesaj:

”Numărul pacientilor internați in spitalele din județul Mures variază zilnic. Având in vedere Ordonanța militară sunt internate cazurile de urgenta medico-chirurgicală dar și persoanele care îndeplinesc criteriile din definiția de caz stabilita de INSP. Având in vedere modificările survenite in definițiile de caz, comparații se pot face doar in perioadele in care definiția de caz nu a fost modificata.

In condițiile Distribuției comunitare a infectiei, preocupările sunt cele de distanțare socială in vederea limitării Distribuției.

Menirea sistemului spitalicesc este sa rezolve pacienții, indiferent de patologia acestora.

Preocuparea spitalelor este legată de tratamentul pacientilor indiferent de diagnostic.

Pentru patologia Covid a fost pregatit compartimentul ATI din clădirea Gheorghe Marinescu 1.

Ca și suport este utilizată clădirea Pediatrie de la Spitalul Clinic Jduetean de Urgenta care trateaza pacienti Covid cu alta patologie.

De asemenea, la Sighisoara este tratată patologia Covid la pacienti cu tuberculoza sau alte afecțiuni pneumologice.

Incepand cu săptămâna trecută atribuțiile privind coordonarea regională in lupta Covid se face conform Ordinului MS de la Sibiu pentru Euroregiunea 7, domnul Lucian Blagutiu.

Cresterea numarului de cazuri in județul Mures este determinata și de imbunatatirea testării, având in vedere ca vorbim de o distribuție comunitară a anvirusului.

Indicatorii care evaluează “capacitatea sistemului de sanatate” in acest caz sunt: numar de pacienti Covid plus internați in ATI pe ventilator și intubati, având in vedere ca Romania are 1.600 de ventilatoare din care jumătate sunt folosite cu siguranța pentru alta patologie decât Covid, comparativ cu Germania care la începutul crizei avea 26.000 de ventilatoare ATI și dorea creșterea acestora la 40-45000.

Comparând populația de 4-5 ori mai mare a Germaniei și numarul de ventilatoare 1.600 x 4 sau  5 =  6.400-8.000 comparativ cu 26.000.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE