Colectivul CRRN Luduș, unit în lupta cu noul coronavirus Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 835 Vizualizări

Colectivul CRRN Luduș, unit în lupta cu noul coronavirus

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Luduș și-a început activitatea în 12 iunie 2014, fiind o instituție publică de interes județean, de asistență și și protecție socială pentru persoane adulte, bărbați și femei cu dizabilități neuro-psihice.

Între cele 108 persoane adulte cu handicap sunt tineri proveniți din sistemul rezidențial de protecție socială, dar și persoane vârstnice, femei și bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 94 de ani. Cei mai mulți rezidenți sunt încadrați în grad de handicap grav, fiind afectați de alzheimer, demență, oligofrenie severă, demență vasculară mixtă, schizofrenie, autism, pareză flască și tetrapareză, boli comițiale, epilepsii și diabet zaharat. Pentru îngrijirea și asistența acordată rezidenților de la CRRN Luduș sunt angajate persoane cu o largă paletă de specializări: medici specialiști, psiholog, asistenți medicali, asistent social, instructori ergoterapie, kinetoterapeut, educatori, socio-animatori, infirmieri, lenjerese, spălătorese, îngrijitori curățenie, personal administrativ și de întreținere.

Oameni dedicați oamenilor

Ovidiu Tănasie Baghiu este șeful Centrului încă de la înființare și îi cunoaște foarte bine atât pe cei ajutați cât și pe cei care oferă ajutor unor oameni aflați în nevoie.

„Suntem un colectiv de oameni dedicați nobilei misiuni pe care ne-am asumat-o și vă rog să mă credeți că nu exagerez cu nimic”, a declarat șeful Centrului.

„Este firesc să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar este extrem de periculos să ne panicăm și să transmitem această stare personalului  angajat din CRRN, rezidenților sau aparținătorilor acestora. Oricum, toți suntem îngrijorați de faptul că au fost sistate vizitele și învoirile la domiciliu a rezidenților, dar trebuie să avem răbdare, să privim cu încredere și respect spre medicii și întregul personal de specialitate care face eforturi disperate pentru oameni și își riscă viața pentru mulți dintre noi”, a adăugat Ovidiu Tănasie Baghiu.

În cadrul unui efort general, personalul de la CRRN Luduș a confecționat măști care pot fi refolosite după igienizare (spălare) și dezinfectate cu biocide pe bază de clor, măști care sunt folosite de rezidenți și personalul de serviciu. Pentru spațiile comune și din exterior, CRRN a beneficiat și de o donație care constă în două atomizoare și soluția certificată de hipoclorit de sodiu 12,5% clor activ, avizată ca biocid. Lucrarea de dezinfecție a fost executată cu personalul propriu care a respectat metodele și tehnicile procedurale de dezinfecție a suprafețelor exterioare, fără ca să fie pusă în pericol integritatea fizică și psihică a angajaților și a rezidenților.

Și totuși, complementar măsurilor de protecție indicate prin Ordonanțele militare, Ovidiu Tănasie Baghiu ne îndeamnă pe toți la „bunătate și umanitate, la o rugăciune pentru vremuri mai bune, pentru că rugăciunea este cel mai bun și mai curat dezinfectant pentru suflet!”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE