Home / Sanatate / Dr. Horațiu Suciu: ”Dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocrația; să salvăm IUBCvT Târgu Mureș”

Dr. Horațiu Suciu: ”Dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocrația; să salvăm IUBCvT Târgu Mureș”

Distribuie

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu, a făcut un apel, marţi, la populaţie să se mobilizeze pentru dotarea personalului medico-sanitar de aici cu echipamente şi materiale de protecţie, după ce instituţia, deşi are prevăzute şi paturi pentru pacienţi cu coronavirus, nu figurează pe nicio listă pentru alocări de fonduri.
„Este momentul să arătăm că ne pasă de medicii şi de personalul nostru medical care trebuie să aibă, pe lângă puterea şi determinarea de a salva vieţi, materialele medicale şi sanitare cu care să o facă. În Târgu Mureş, toate donaţiile în bani şi materiale sanitare, toate acţiunile de voluntariat au fost direcţionate către cele două mari spitale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, iar în acest context vă mulţumesc tuturor pentru implicare, pentru modul în care v-aţi manifestat şi pentru ceea ce aţi făcut până în prezent. Rugămintea mea este să nu uitaţi că există al treilea spital în oraş, care face cinste oraşului, judeţului şi ţării noastre, acesta este Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant cu cele cinci clinici şi 210 paturi, 30 paturi de terapie intensivă, 550 de personal medicale, din care peste 100 de medici care sunt gata angajaţi în această luptă având inclusiv paturi pentru pacienţi COVID-19. Am făcut acest apel pentru că Institutul Inimii din Târgu Mureş nu se află pe nicio listă de donaţii sau de repartiţii de la Ministerul Sănătăţii sau de la alte structuri de decizie asupra distribuirii de materiale de protecţie pentru personalul medical, probabil din raţiuni birocratice, sigur nu datorită performanţelor medicale. Vorba aceea, dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocraţia!”, a afimat dr. Horaţiu Suciu într-un mesaj video distribuit presei.
Doctorul a spus că orice ajutor este de folos IUBCvT Târgu Mureş în contextul în care aici se asigură urgenţele pe cardiologie şi chirurgie cardiovasculară din întreaga Transilvanie, iar din acest motiv personalul medical trebuie ajutat şi protejat.
„Să nu uităm că în toată această perioadă în care toată atenţia noastră este concentrată pe pandemia COVID-19, care ne macină sufletele prin suferinţele pe care le provoacă, faptul că în continuare se nasc copii cu malformaţii cardiace grave, care trebuie să aibă şansa la viaţă, să nu uităm că în continuare pacienţii cardiovasculari au dreptul de a primi cele mai bune îngrijiri, pentru a se putea întoarce în mijlocul celor dragi. Să arătăm că există inimi mari pentru inimi mici bolnave, haideţi să salvăm în continuare copiii şi pacienţii noştri, haideţi să salvăm Institutul Inimii din Târgu Mureş. (…) Trăim cu toţii drama aceste pandemii care ne-a afectat pe toţi, în toate aspectele vieţii noastre, familial, profesional, psihologic şi mai ales din punctul de vedere al stării sănătăţii. Starea de sănătate a compatrioţilor noştri atârnă de un fir de păr şi nu sunt semne că acest lucru se va schimba în curând. Este, aşadar, momentul să arătăm că suntem solidari, generoşi şi că ne pasă de aproapele nostru”, a subliniat dr. Horaţiu Suciu.
IUBCvT Târgu Mureş şi Salvaţi Copiii România au făcut un apel public la strângere de fonduri pentru echipamente şi materiale de protecţie, astfel încât personalul medical de aici să îşi poată exercita corect profesia, fără să pună în pericol vieţile celor mai vulnerabili pacienţi, cum sunt nou-născuţii, dar şi pe ale lor.
„E nevoie urgentă de măşti chirurgicale, halate, mănuşi de examinare, dezinfectanţi de suprafeţe şi tegument, în valoare totală de 300.000 de lei. Din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenţii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureş. Numărul mare de intervenţii chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant de la Târgu Mureş – cele mai multe din ţară – transformă într-o prioritate echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecţiei în faţa unui virus atât de agresiv”, a anunţat organizaţia Salvaţi Copiii.

(www.agerpres.ro)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

AFIR: Finanțări de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Peste 440 de proiecte câștigătoare, doar unul din județul Mureș

Distribuie Potrivit unui raport publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectele depuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.