Programul de Paști la Biserica Sf. Nicolae din Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1170 Vizualizări

Programul de Paști la Biserica Sf. Nicolae din Reghin

Credincioșii Parohiei Sf. Nicolae din Reghin păstorită  de părintele Vasile Chiorean sunt informați cu privire la modul de desfășurare a Sfintelor Paști , în contextul  măsurilor  luate de autorități pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.

„Iubiți credincioși ai Parohiei Sfântul  Nicolae din Reghin, datorită măsurilor luate de autorități pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 și conform hotărârilor Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vă aducem la cunoștință anumite aspecte. Toate slujbele din Săptămâna Mare cât și cele din Săptămâna Luminată vor fi săvârșite în biserică, fără participarea credincioșilor. Conform prevederilor Sfântului Sinod, pâinea pt. Sf. Paști se va achiziționa de la brutărie în pungulițe sigilate (chifle ), iar vinul va fi împărțit în sticluțe ! Acestea vor fi sfințite în Joia mare, după Sf Liturghie. Ele se vor împărți la intrarea în curtea bisericii . Persoanele care împart Sf. Paști vor purta mănuși si mască facială. Cei care veniți să primiți Sf. Paști trebuie să respecte reglementările în vigoare : de a păstra distanța de 2 metri unii față de alții și de a purta mască de protecție și mănuși !!!Sfintele  Paști vor fi împărțite în Vinerea Mare și Sâmbăta Mare, între orele 10.30 -13.30 și 16 – 18.30. Sfintele  Paști se vor consuma în noaptea de Înviere, după ora 24 . Sfânta Liturghie se va săvârși noaptea, după Slujba de Înviere. Duminică de la ora 12 va fi săvârșită Vecernia sau a doua Înviere”, a precizat părintele Vasile Cătălin Chiorean,  care și-a încheiat postarea cu o rugăminte adresată credincioșilor:

„Vă rog să comunicați aceste precizări și credincioșilor mai vârstnici care nu au acces la rețelele de socializare. Avem nădejdea că vom trece cu bine peste această încercare și ne vom revedea sănătoși. Sărbători binecuvântate ! Dumnezeu să ne ajute tuturor !”, a spus  părintele Vasile Cătălin Chiorean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE