Home / Sanatate / Theodora Benedek, aleasă în elita specialiștilor români care caută soluții științifice împotriva Covid-19

Theodora Benedek, aleasă în elita specialiștilor români care caută soluții științifice împotriva Covid-19

Distribuie

Prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, este directorul unuia dintre proiectele selectate marți, 14 aprilie, la București, în vederea susținerii intervențiilor eficiente în limitarea răspândirii pandemiei Covid-19 pe teritoriul României.

Competiția este organizată de Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării și Inovării.

Alte personalități marcante ale lumii medicale românești au înscris proiecte și se află, în acest moment, alături de prof. univ. dr. Theodora Benedek pentru identificarea de soluții în lupta împotriva coronavirsului. Printre acești renumiți specialist sunt și prof. univ. dr. Irinel Popescu, de la Institutul Clinic Fundeni, și dr. Anca Streinu-Cercel, de la Spitalul Clinic Colentina.

Obiectivele proiectului

Instituția coordonatoare a proiectului condus de prof. univ. dr. Theodora Benedek este Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, iar parteneri sunt Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, Siemens România, Asociația Centrul pentru Inovație în Medicină, Universitatea Transilvania din Brașov și Centrul Medical Cardio Med.

Proiectul al cărui director este prof. univ. dr. Theodora Benedek are în vedere identificarea de tehnici avansate și creșterea performanței în detecția precoce a virusului SARS-CoV-2, prin obținerea şi validarea de metode de diagnosticare rapidă și fiabilă a infectării.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat acest concurs de soluții fiind supuse competiției șapte teme de cercetare aprobate de Ministerul Sănătății.

Obiectivele generale sunt accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea răspândirii Covid-19 (prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea îngrijirilor optime pentru toți cei afectați prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de cercetare), susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei Covid-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor.

Calendarul competiției va continua până în luna mai 2020, timp în care autorii proiectelor vor detalia soluțiile propuse pentru detecția precoce a coronavirusului.

Alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, adus în acest proiect de prof. univ. dr. Theodora Benedek, numeroase instituții medicale, de învățământ și cercetare vor veni cu propriile soluții: Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Științelor Biomedicale “Victor Babeș” din București, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj Napoca și Universitatea București.

(Redacția)

 

 

De asemenea, verificati

Impact între o autoutilitară și un autoturism, în Albești

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină marți, 16 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.