Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș prezintă activitățile primelor 14 zile de mandat Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2737 Vizualizări

Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș prezintă activitățile primelor 14 zile de mandat

Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș pe perioada stării de urgență, dr. Daniel Porav-Hodade, a remis joi, 16 aprilie, un comunicat de presă al cărui conținut îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”Pentru o mai bună informare a populației cu privire la desfășurarea actului medical pentru pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș cu suspiciune sau confirmați SARS-CoV-2, managerul Spialului Clinic Județean Mureș, dr. Porav-Hodade Daniel vă transmite o radiografie a primelor 14 zile de mandat:

În data de 3 aprilie 2020, la momentul preluării mandatului, am constatat următoarele:

  1. Singura clădire finalizată din punct de vedere al circuitelor de biosecuritate era cea în care funcționează Clinica de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie.
  2. În clădirea de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, doar secția ATI putea interna și trata pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Pentru restul spațiilor, lucrările au început doar în data de 29 martie 2020, deși starea de urgență era decretată cu aproape două săptămâni în urmă.
  3. Clinica de Pneumologie, desemnată prin Ordin al Ministrului Sănătății pentru tratarea pacienților Covid-19 nu era inclusă în Planul tehnic de funcționare temporară, trimis spre avizare către DSP Mureș.
  4. Pentru Clinicile de Oftalmologie, Psihiatrie I și II și Pediatrie, nu existau circuite de biosecuritate, acestea nefiind incluse în Planul tehnic de funcționare temporară a SCJ Mureș pentru a trata bolnavi Covid-19.
  5. În data de 3 aprilie, la secția ATI, existau 12 paturi dotate cu ventilatoare pentru respirație mecanică.
  6. Clinica de Oncologie a fost desemnată de managementul SCJ Mureș clinică pentru bolnavi Covid-19, deși acest lucru reprezenta un risc major pentru viața celor tratați aici, în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a pacienților cu boli oncologice.
  7. Nu fusese făcut nici un demers pentru redistribuirea cadrelor medicale din alte clinici aflate în conservare către clinicile desemnate pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-COV-2.
  8. Totodată, s-a constatat că o parte din materialele necesare pentru protecția personalului sunt în cantitate insuficientă în magazia spitalului (de exemplu existau doar 50 de maști FFP3).

În urma acestei analize, noua echipă de management a Spitalului Clinic Județean Mureș a dispus următoarele:

  1. Modificarea planului Tehnic de Funcționare Temporară a SCJ Mureș și aprobarea de urgență a acestuia de către DSP Mureș, cu includerea clinicilor mai sus amintite în circuitul Covid-19.
  2. Demararea de urgență a lucrărilor la Clinica de Oftalmologie. Aceste lucrări au fost finalizate în data de 9 aprilie 2020. În cazul clinicilor de Psihiatrie și Pediatrie, lucrările au fost finalizate în 12 aprilie 2020, astfel că, în prezent, acestea dispun de circuite și dotare, fiind pregătite pentru a primi pacienți Covid-19.
  3. Prin colaborare cu IBCVT Târgu Mureș și Spitalul Nova Vita, am relocat 10 aparate de ventilație mecanică asistată în clinica de ATI de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1. La această data, SCJ Mureș dispune de 22 de locuri pentru pacienți aflați în stare critică și care necesită ventilație mecanică.
  4. Clinica de Oncologie este momentan clinică non-Covid și poate efectua în siguranță tratamentele oncologice, acestea neputând fi amânate pe perioada stării de urgență.
  5. În clinicile unde se tratează pacienți COVID 19 au fost relocați atât medici cât și personal auxiliar, astfel liniile de gardă au fost suplimentate, iar graficele de lucru modificate în așa fel încât să fie evitate expunerea prelungită, cât și epuizarea fizică a personalului.
  6. Am efectuat demersuri atât către DSP Mureș cât și către Ministerul Sănătății pentru aprobarea unor linii de gardă suplimentare în secțiile care sunt deficitare și pentru detașarea de personal medical de la nivel județean și național pentru specialitățile ATI, Infecțioase și Pneumologie.
  7. Au fost suplimentate stocurile cu materiale de protecție aflate în deficit, iar momentan personalul medical utilizează echipament de protecție superior standardului minimal recomandat prin Ordinul ministrului nr. 555/ 2020.

Întreaga echipă administrativă și managerială își concentrează toată energia și resursele pentru ca activitatea din cadrul clinicilor sa se desfășoare în condiții de siguranță.

Pe această cale mulțumim cadrelor medicale pentru profesionalismul de care dau dovadă în această perioadă dificilă pentru noi toți.”

(Redacția)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE