Home / Administratie / Beniamin Pădurean: „Siguranţa locuitorilor din Valea Largă mereu pe primul loc”
SONY DSC

Beniamin Pădurean: „Siguranţa locuitorilor din Valea Largă mereu pe primul loc”

Autorităţile locale din comuna Valea Largă au reacţionat proactiv pentru a asigura siguranţa cetăţenilor de pe raza comunei în această perioadă grea. „Dorim să protejăm cetăţenii de pe raza comunei noastre de pericolul îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Dacă situaţia o va cere, o să achiziționăm măști care vor fi puse la dispoziția cetățenilor comunei Valea Largă și ulterior va fi adoptată o hotărâre a comitetului local pentru situaţii de urgenta din comună cu privire la obligativitate purtării măștilor de protecție.”, a declarat Beniamin Pădurean, primarul comunei Valea Largă.

Administraţia locală a încheiat rapid o achiziţie de servicii de dezinfecţie pentru a proteja şi mai mult sănătatea locuitorilor. „Am luat măsuri pentru dezinfectarea instituţiile din comună: sediul primăriei, dispensarul uman, cel veterinar  şi a operatorilor economici de pe raza comunei, locurile cele mai circulate în aceste momente. Ne dorim să diminuăm cât mai mult şansele de îmbolnăvire a populaţiei cu noul virus”, a mai adăugat Beniamin Pădurean.

Au existat până în acest moment un număr de 6 familii aflate în izolare la domiciliul cărora le-au fost asigurate pe durata de 14 zile a alimentele necesare. Persoanelor vârstnice, care nu au aparţinători, li s-a pus la dispoziţie un număr de telefon la care pot solicita ajutor din partea autorităţilor. Persoanelor peste 65 de ani li s-au facilitat accesul la magazinele alimentare pentru a îşi face cumpărăturile în siguranţă.

„Pentru persoanele vulnerabile la virus, mai ales cele peste 65 de ani cu probleme de sănătate, s-au luat măsuri să le reducem la maxim nevoile de deplasări mai ales pentru asigurarea alimentelor de bază. ”, a declarat primarul comunei Beniamin Pădurean.

Autorităţile locale ţin legătura cu cele judeţene şi naţionale care au atribuţii în domeniul sănătăţii şi siguranţei publice pentru a se respecta deciziile şi măsurile luate.

Mesaj de speranţă pentru perioada Sfintelor Sărbători.

“Dragi locuitori ai comunei Vale Largă şi a judeţului Mureş.  Deşi traversăm o perioadă grea, trebuie să dăm dovadă de unitate în aceste clipe dificile şi ai ales de respect unul faţă de celălalt. Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului  v-a fi diferită față de alți ani și de aceea  trebuie să avem grijă de noi, să ne rugăm acasă, să răspândim speranța și credința că împreună vom reuși. Hristos a înviat!”

Primarul comunei Valea Largă Beniamin Pădurean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunţ închidere proiect “ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA NORDIC MONOLIT SRL”

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share