PREMIERĂ. Pacienții unui spital din România, testați pentru Covid-19 la internare! Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

PREMIERĂ. Pacienții unui spital din România, testați pentru Covid-19 la internare!

Toţi pacienţii care ajung să fie internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad vor fi testaţi şi pentru Covid-19, chiar dacă nu au simptome, au decis, marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Grupului de suport pentru spital.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean, până la aflarea rezultatelor testelor Covid-19, pacienţii sunt internaţi în „secţiile tampon” stabilite în cadrul SCJU Arad.
„Consider că este o măsură necesară, chiar dacă depăşeşte prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim să păstrăm Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă necontaminat şi să excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat, să fie trimis pe secţii”, afirmă, în comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.
La rândul său, coordonatorul Grupului de suport pentru spital, Gheorghe Domşa, arată că au existat cazuri de pacienţi care nu prezentau simptome, dar care la testare au ieşit totuşi pozitivi.
„Consider că decizia este foarte bună şi doar aşa vom putea evita contaminarea altor pacienţi internaţi deja în spital cu alte afecţiuni”, precizează Domşa.
Judeţul Arad are trei aparate de testare pentru noul coronavirus. Până în prezent, în laboratorul de analize al SCJU s-au obţinut aproximativ 1.000 de rezultate pentru Covid-19. Acestora li se adaugă testele care au fost efectuate în laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE