Home / Sanatate / Situaţia cadrelor medicale din Mureș infectate cu Covid-19

Situaţia cadrelor medicale din Mureș infectate cu Covid-19

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 21 aprilie 2020, un număr de 36 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu Covid-19, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate, a informat marți, 21 aprilie, conducerea Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Potrivit sursei citate, într-unul dintre cele 36 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces, respectiv cazul unui brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

”Dintre cele 36 cadre medicale, 16 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, 7 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu-Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată. Cele 9 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighişoara confirmate pozitiv Covid-19 nu au locuit împreună cu familiile lor, acestea locuind fie la hotel, fie singure în apartament. Dintre acestea, 6 sunt internate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara, iar 3 sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”starea celor 9 cadre medicale este una bună, majoritatea fiind asimptomatice, iar celelalte cu simptome uşoare.”

Totodată, conducerea Direcției de Sănătate Publică Mureș a mai precizat că Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara ”este în continuare funcţională, aici desfăşurându-şi activitatea, în prezent, peste 30 de cadre medicale, ca urmare a suplimentării personalului”, iar ”celelalte cadre medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv Covid-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase”, respectiv că ”în acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Inițiere în fotbal, la ASA Târgu Mureș

Clubul ASA Târgu Mureș organizează preselecție la copii născuți în anii 2012, 2013 și 2014. …