22 aprilie, Ziua Planetei Pământ Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 659 Vizualizări

22 aprilie, Ziua Planetei Pământ

Astăzi marcăm Ziua Pământului, zi care împlinește nu mai puțin de 50 de ani. Ea  a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Prima sărbătorire a Zilei Pământului din 1970 a lansat un val de acțiuni, inclusiv trecerea legilor de mediu de reper în Statele Unite. Legile privind aerul curat, apa curată și speciile pe cale de dispariție au fost create ca răspuns la prima zi a Pământului din 1970, precum și crearea Agenției pentru Protecția Mediului (EPA).

Ziua Pământului continuă să dețină o semnificație internațională majoră: În 2016, Națiunile Unite au ales Ziua Pământului, deoarece a fost semnat în vigoare istoricul Acord de la Paris privind schimbările climatice. În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.

Tema aleasă pentru Ziua Pământului 2020 este acțiunea climatică. Provocarea enormă, dar și oportunitățile vaste, de acțiune privind schimbările climatice au distins problema ca fiind subiectul cel mai apăsător pentru a 50-a aniversare. Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare pentru viitorul umanității și al sistemelor de susținere a vieții care fac lumea noastră locuibilă.Ca fapt inedit,  celebra companie Google, la fel ca și în cazul altor sărbători importante, a decis să sărbătorească în felul ei Ziua Pământului, printr-un Doodle interesant care ascunde în spatele lui și un mic joculeț interactiv, cu o albinuță. Pentru cei mici va fi cu adevărat distractiv dar și instructiv, în același timp.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE