Politica Editorială Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Politica Editorială

Din punct de vedere editorial, cotidianul Zi de Zi online – www.zi-de-zi.ro – se adresează tuturor cititorilor din Județul Mureș și județele limitrofe. Este un site generalist, ce oferă pasionaților de presă selecția celor mai importante știri ale zilei, informații utile, lista evenimentelor, anunțuri de mică publicitate. Lansat în aprilie 2004, site-ul ocupă primul loc în topul paginilor de știri din județul Mureș. Poate fi accesat de toți cei interesați de evenimente care au loc în comunitatea mureșeană.

Inițiem periodic, la nivel local, proiecte speciale și teme editoriale ample, cu impact ridicat la cititori, prin intermediul cărora încercăm să implicăm cetățenii din județ în viața comunității.

  • Importanța conținutului editorial

Prima regulă a echipei redacționale este aceea de a transmite către cititor, în cel mai scurt timp posibil, evenimentele cele mai importante ale zilei, pe măsură ce ele se desfășoară. Alături de știrile  esențiale ale zilei sunt publicate interviuri cu personalități locale, conducători de instituții sau companii din domenii relevante: sănătate, economie, social, administrație, eveniment, politică, cultură, învățământ, religie, sport etc.

  • Claritatea mesajelor și transparența editorială

Articolele cuprind toate datele relevante pentru cititor, cu respectarea deontologiei jurnalistice. Faptele care au loc sunt redate conform desfășurării lor, prin verificarea tuturor surselor compentente. Fiecare membru al echipei editoriale are responsabilitatea de a furniza informațiile de la surse autorizate. Orice comentariu speculativ sau opinie personală sunt strict interzise, fapt care ajută cititorii să-și facă o imagine clară asupra evenimentelor petrecute. Toate articolele sunt revizuite de către redactorii de rubrici și avizate de redactorul șef.

  • Originalitate

Proiecte cum ar fi „Consumă produse locale Mureș”, „Ghidul absolventului de liceu”, „Ziua grâului”, „Mureșul rezidențial”, „Ghidul absolventului de gimnaziu”, „Ziua porumbului” – ca să enumerăm doar câteva dintre subiectele dezbătute pe larg – sunt așteptate cu mare interes de mureșeni. De-a lungul celor 16 ani de activitate, Zi de Zi online s-a făcut remarcat prin proiecte originale, exclusive, fapt pentru care ne bucurăm să avem membri ai echipei cărora le-au fost conferite distincții pentru recunoașterea meritelor jurnalistice.

  • Prezență permanentă la evenimentele comunității

Pe parcursul unui an calendaristic au loc o mulțime de evenimente în comunitate, atât la nivel de municipiu reședință de județ, cât și la nivel de orașe, comune sau sate. Echipa de ziariști de la cotidianul online Zi de Zi își face simțită prezența la mare parte din evenimentele comunității, abordând în permanență subiecte „la cald”, cu un grad de obiectivism crescut, prin intermediul înregistrărilor, a pozelor și filmărilor, prin observație directă.

  • Prevalența interesului public

Toate deciziile care afectează viața publică sau produc modificări în sânul societății sunt de interes public. Zi de Zi online tratează echidistant și „penalizează” orice acțiune a demnitarilor, a oamenilor politici ori a autorităților locale sau instituțiilor publice, acțiuni care pot aduce atingere interesului public. Având în vedere că jurnaliștii au obligația morală să semnaleze neregulile sau faptele nejuste, facem cunoscute publicului larg neglijențele și abuzurile din comunitatea locală.

  • Deontologia profesională

Potrivit eticii jurnalistice, trebuie să ținem cont de reguli care respectă drepturile omului. Drept urmare, politica noastră editorială, a cotidianului Zi de Zi online, este și va fi în permanență aceea de a oferi cititorilor informații clare, din surse calificate, fără să aducem atingere vieții private.

Nu sunt publicate articole care ar putea să conțină orice formă de discriminare, pe motive de rasă, religie, etnie, orientare sexuală etc., nici știri legate de instigarea la ură și violență. Păstrăm confidențialitatea surselor, atunci când acestea doresc să își păstreze anonimatul. În același timp, acordăm drept la replică oricărui cititor, atunci când cererea este rezonabilă și îndreptățită.

  • Publicitate pe site

Pentru a oferi în continuare informații relevante cititorilor mureșeni, pentru a rămâne independenți și pentru a ne continua aventura jurnalistică începută în urmă cu mai bine de 16 ani, este necesar să afișăm pe site și anunțuri publicitare – bannere sau publicitate contextuală. Ca în orice domeniu, există și o parte de business (plata angajaților, deplasări, delegații, consumabile etc.), iar pentru a putea continua „aventura”, avem nevoie de o anumită doză de pragmatism.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE