Home / Administratie / Proiect de 35 de milioane de euro prezentat de ”Apele Române”

Proiect de 35 de milioane de euro prezentat de ”Apele Române”

Miercuri, 22 aprilie, la sediul Ministerului Fondurilor Europene a avut loc o ședință de lucru la care au participat mureșeanul Ervin Molnar – directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”, Ioan Marcel Boloș – ministrul Fondurilor Europene și Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Administrația Națională „Apele Române” a prezentat o variantă a fișei de proiect pentru dotare cu echipamente de monitorizare aeriană a digurilor, precum și achiziționarea unor utilaje și echipamente grele, inclusiv cazare mobilă pentru deservenți, în vederea întăririi capacității de reacție în situații de urgență, generate de inundații, ghețuri sau alunecări de teren cu blocări de albie, în valoare totală de 35 de milioane de euro. Totodată, a avut loc o videoconferință cu consultantul Jaspers, care, împreună cu reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrației Naționale ”Apele Române”, a stabilit pașii de urmat pentru promovarea celor 17 proiecte în valoare de 426 milioane de euro, care vor fi finanțate din acest exercițiu financiar prin Programul Operațional Infrastructură Mare, axa prioritară 5”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ervin Molnar.

Potrivit directorului general al Administrației Naționale ”Apele Române”, la finalul ședinței a fost programată o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, în cursul săptămânii următoare, ”pentru a găsi soluții de accelerare a accesării fondurilor de coeziune pe domeniile gestionate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv aer, apă și păduri.”

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A început sezonul anvelopelor de iarnă!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au transmis marți, 24 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …