Home / Sanatate / Rezidenți din Mureș detașați de Raed Arafat la un spital de urgență din alt județ

Rezidenți din Mureș detașați de Raed Arafat la un spital de urgență din alt județ

Distribuie

Zece medici rezidenţi de la Târgu-Mureş au fost detaşaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, pe perioada stării de urgenţă, şi vor lucra în secţiile de Urgenţă şi Terapie Intensivă, dar şi la cortul de triaj, a informat conducerea unităţii sanitare, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ordinul de detaşare a fost semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi vizează nouă rezidenţi de anul IV şi unul de anul III, care au venit de la Târgu Mureş şi au început să lucreze la Miercurea Ciuc.

“Cinci dintre tinerii medici sunt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, cinci ai Spitalului Clinic de Urgenţă Târgu Mureş şi toţi şi-au desfăşurat pregătirea în Târgu Mureş, în specialităţile de Medicină de urgenţă, Pediatrie, Neonatologie, Urologie, Oftalmologie, Neurologie şi Gastroenterologie. Doi medici sunt în concediu de creştere a copilului, iar ceilalţi vor lucra în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, la Secţia de Terapie Intensivă şi la cortul de tiraj al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Toţi cei detaşaţi sunt originari din zonă sau ar dori să lucreze în spitalul din Miercurea Ciuc după terminarea studiilor, aşa cum au comunicat conducerii spitalului”, se precizează în comunicatul menţionat.

Conform sursei citate, Consiliul Judeţean încearcă să asigure cazare medicilor rezidenţi detaşaţi, care au nevoie de acest lucru.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.