Home / Administratie / ”Undă verde” pentru restaurarea zidului Cetății Sighișoara

”Undă verde” pentru restaurarea zidului Cetății Sighișoara

Distribuie

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a anunțat marți, 21 aprilie, că s-a semnat autorizația de construire pentru realizarea proiectului ”Consolidare și restaurare Zid Cetate Sighișoara – Tronson 7, porțiunea de zid din spatele Bisericii Romano-Catolice”.

Potrivit edilului șef al municipiului Sighișoara, demersurile pentru realizarea lucrărilor ”au început în anul 2016, acestea necesitând obținerea mai multor avize”, iar în acest moment ”a fost demarată procedura de atribuire a lucrărilor”.

”Consolidarea și restaurarea Zid Cetate Sighișoara – Tronson 7 prevede înlocuirea elementelor pentru zidărie utilizând materiale cu proprietăți cât mai apropiate de cele din zidăria originală din punct de vedere al formei, dimensiunilor și al proprietăților mecanice. Se obține astfel refacerea continuității zidăriei pe traseul fisurii/ crăpăturii/ dislocării. Fundația existentă necesită subzidire iar pentru efectuarea acestor lucrări zidul se va sprijini în prealabil, potrivit documentației. Porțiunea de zid prăbușită se va desface, inclusiv fundațiile, împreună cu capete din zidul prăbușit pentru a elimina efectele colapsului asupra segmentelor adiacente. Acestea se vor reface din blocuri de piatră folosind mortar special cu proprietăți cât mai apropiate de cele din zidăria original din punct de vedere al formei, dimensiunilor și al proprietăților mecanice”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Totodată, primarul municipiului Sighișoara a mai precizat că în conformitate cu studiul geotehnic ”degradările zidului sunt cauzate de scurgerea și colectarea defectuoasă a apelor pluviale și din acest motiv ca amenajări exterioare se va interveni la sistematizarea verticală, consolidarea terasamentelor și amenajarea zonelor adiacente în vederea eliminării umidității ce afectează zonele inferioare ale zidurilor.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.