3G Hub vă invită la „Mihai Viteazul” în variantă online Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

3G Hub vă invită la „Mihai Viteazul” în variantă online

3G Hub vă invită să vizionați online spectacolul „Mihai Viteazul” de Székely Csaba, în regia lui Andi Gherghe și să susțineți, astfel, printr-o contribuție modică, activitatea companiei. Spectacolul Mihai Viteazul mai poate fi urmărit online, prin eventbook.ro/, până în 30 aprilie. Un bilet costă 15 lei și vă oferă posibilitatea să vedeți înregistrarea spectacolului o dată, oricând doriți, până în 30 aprilie. Spectacolul este filmat la calitate Full HD cu 3 camere și este jucat în limbile română, maghiară și germană.

Bilete se pot procura pe  https://eventbook.ro/theater/bilete-mihai-viteazul-3g-hub-targu-mures.

Despre spectacol

„Mihai Viteazul” de Székely Csaba a fost realizat cu ajutorul partenerilor: Reea, Compania „András Lóránt” și Universitatea de Arte Târgu Mureș. Din distrubuție dac parte Sebastian Marina, Dragoș Florea, George Bîrsan, Laura Mihalache, Raisa Ané, Stefan Roman, Cristi Bojan, Szabó János Szilárd, Narcis Zamfir, Károly Kovács și Benedek Botond.

Piesa a fost tradusă în limba română de Sándor László, iar scenele în limba germană au fost traduse de Elise Wilk.

Cum a fost viața lui Mihai Viteazul, o figură marcantă atât pentru istoriografia de limbă română cât și pentru cea maghiară? Și români și maghiari știm de Mihai Viteazul, știm că a fost un excelent conducător de oști, dar de aici lucrurile nu se mai „pupă”.  Avem un personaj istoric, mumă pentru unii, ciumă pentru alții, avem o serie de evenimente, esențiale pentru istoria românilor, mai puțin pentru cea a maghiarilor, dar importante deopotrivă pentru toți ardelenii. Și mai avem atâtea povești câți povestitori. Pornind de la date și documente istorice, având acces atât la istoriografia de limbă maghiară cât și la cea de limbă română, Székely Csaba reface povestea voievodului Mihai Viteazul într-o cheie satirică păstrând o structură clasică a textului. Satira se adresează deopotrivă gâlcevilor politice și felului în care ne scriem/rescriem istoria, fie că e vorba de evenimente de acum câteva secole, fie că vorbim de istoria recentă – foarte recentă.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE