Home / Invatamant / Cursurile școlare online, de la recomandare la obligativitate

Cursurile școlare online, de la recomandare la obligativitate

Ministerul Educației a emis în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie ordinul privind organizarea procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor. Potrivit acestuia, cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate, prezența online a elevilor și a cadrelor didactice urmând să fie monitorizată de unitățile de învățământ,

Potrivit ordinului, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. În portalul Digital pe educred.ro (https://digital.educred.ro) sunt centralizate platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice.  Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Ordinul mai prevede faptul că  profesorii sunt obligați să preia feedback de la părinți și elevi, iar părinții au obligația să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor. De asemenea,  şcoala poate da laptopuri în custodie elevilor sau profesorilor, iar dacă cei care le primesc, le deteriorează, sunt buni de plată.

„Inspectoratele școlare în colaborare cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale vor identifica soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ. Toate datele privind desfășurarea procesului de predare-învățare-evaluare online vor fi raportate periodic Ministerului Educației și Cercetării. În cadrul instrucțiunii elaborate de Ministerul Educației și Cercetării, unitățile de învățământ vor verifica și monitoriza modul în care sunt transpuse în practică activitățile suport pentru învățarea on-line. Conducerea fiecărei unități de învățământ va sprijini accesul cadrelor didactice la platforme educaționale, iar împreună cu învățătorii, profesorii diriginți și cadrele didactice se va organiza un program săptămânal care include activități de învățare  on-line pentru fiecare disciplină de studiu”,  se arată în ordinul emis miercuri, 22 aprilie de Ministerul Educației.

Citeste si:  Grădiniță nouă, de 1,4 milioane de lei, într-o comună mureșeană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiția în educație susținută de Leonard Azamfirei

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Educație (UMFST) ”George Emil Palade” din Ttârgu Mureș, …