Home / Sanatate / Mureș: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în comuna cu nouă decese Covid-19!

Mureș: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în comuna cu nouă decese Covid-19!

Distribuie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a anunţat, joi, constituirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în comuna Crăciuneşti, acolo unde 88 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.
„În cursul zilei de 21 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a fost înregistrat dosarul penal (…) având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, în comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş, nu au fost respectate măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea infectării cu virusul Covid-19, ajungându-se astfel la un număr de 88 de persoane testate pozitiv, dintre care o parte au fost internate în unităţi spitaliceşti cu simptome severe, iar altele au decedat”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.
Comuna Crăciuneşti este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din judeţul Mureş, iar din acest motiv DSP Mureş a aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu Covid-19 în zonă, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat.
„În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide”, a subliniat DSP Mureş.
Începând cu data de 24 martie, când a apărut primul caz simptomatic, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a dispus o serie de măsuri epidemiologice în comună, între care investigarea şi internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate şi autoizolarea acestora.
În data de 8 aprilie, nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti, inclusiv primarul Ferenczi György, au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce, la sediul administraţiei publice locale, s-a prezentat un cetăţean depistat pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu Coronavirus.
Până joi, în judeţul Mureş au fost confirmate 325 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, un număr de 54 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, 27 persoane diagnosticate au decedat, iar 74 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

(www.agerpres.ro)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.