Home / Slider / Persoanele carantinate, monitorizate prin intermediul unor aplicații?

Persoanele carantinate, monitorizate prin intermediul unor aplicații?

Distribuie

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat joi că, în cazul în care vor exista aplicaţii privind COVID-19, acestea nu vor fi folosite decât cu acordul expres al cetăţeanului.

Precizările au fost făcute fiind întrebat în ce stadiu se află aplicaţia care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină.
„Trebuie să vă spun că există o dezbatere foarte serioasă în societatea românească privitoare la utilizarea de aplicaţii şi, dacă vor exista aplicaţiile, ele nu vor fi decât aplicaţii pe care să şi le instaleze cetăţeanul, dacă doreşte el. Oricum, ne îndreptăm, să spun, spre finalul stării de urgenţă, prelungirii stării de urgenţă. Urmează să se facă analize privitoare la contextul epidemiologic şi vom vedea dacă mai este necesar, dar, repet, şi dacă vor exista aplicaţii – că sunt, am înţeles, 19 ţări care folosesc aceste aplicaţii – şi dacă vor exista astfel de aplicaţii, ele nu vor fi folosite decât cu acordul expres al cetăţeanului”, a spus Orban.
Întrebat dacă ar putea exista un certificat pentru cei care au trecut prin infecţia cu coronavirus, document care să le permită să călătorească, premierul Orban a subliniat că orice decizie pe care o ia România trebuie privită în context european.
„În Europa, datorită libertăţii de circulaţie a persoanelor, datorită faptului că e un spaţiu comun, orice se întâmplă într-o ţară europeană, într-un fel, poate să afecteze şi altă ţară europeană. Noi trebuie să ne uităm cu mare atenţie ce fac celelalte ţări partenere de la nivelul Uniunii Europene. Există un document care a fost prezentat de Comisia Europeană privind măsurile de revenire la normalitate, şi acolo, în mod evident, este asumată o anumită coordonare. Trebuie notificate măsurile, trebuie un dialog permanent care trebuie să existe la nivel european şi noi o să luăm deciziile în acest context”, a arătat el.
Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat pe 24 martie că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pregăteşte o aplicaţie care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.