VIDEO: Triplul concert de Beethoven, omagiu adus Titanului din Bonn de Filarmonica din Tîrgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 726 Vizualizări

VIDEO: Triplul concert de Beethoven, omagiu adus Titanului din Bonn de Filarmonica din Tîrgu Mureș

Pandemia numită Covid-19 a așternut liniștea în Palatul Culturii, melomanii fiind văduviți de sunetul minunat al muzicii adus de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș. Dar, conducerea Filarmonicii nu i-a lăsat pe melomani fără muzica lor dragă și le-a pregătit săptămânal o serie de concerte care pot fi urmărite online.

„Distinși melomani mureșeni, dragi prieteni ai Filarmonicii, regretăm deopotrivă faptul că odată cu instituirea stării de urgență întâlnirile noastre cu ocazia concertelor săptămânale deocamdată nu mai au loc. Dorim însă ca prin mediul online să rămânem conectați și în această situație de criză prin care trecem cu toții. În acest scop vă punem la dispoziție înregistrări ale unor concerte cu public susținute de către colectivele noastre artistice în superba sală de concert din Palatul Culturii. Înregistrările pe care le veți putea urmări sunt gratuite și le vom schimba săptămânal tocmai pentru a rămâne încărcați sufletește așa cum se întâmpla până recent când în fiecare joi seara savuram împreună frumusețea inegalabilă a muzicii clasice. Vă doresc vizionare plăcută dar mai ales sănătate că-i mai bună decât toate”, transmite  dirijorul Vasile Cazan, Managerul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Programul ales pentru săptămâna 23 aprilie – 29 aprilie 2020 este unul special, dedicat compozitorului Ludvig van Beethoven de la a cărui naștere se împlinesc, în acest an, 250 de ani. Este vorba de Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră. Melomanii au parte așadar de un concert special, mai exact de înregistrarea concertului din data de 16 aprilie 2014,  dirijor Gabriel Bebeșelea și soliști Béreș Melinda, vioară, Kostyák Előd, violoncel și Horváth Edith, pian.

Concertul pentru vioară, violoncel și pian la C major, cunoscut mai des ca Triple Concerto, a fost compus în 1803 și publicat ulterior în 1804 de Breitkopf & Härtel. Alegerea celor trei instrumente solo face ca acesta să devină un concert pentru trio de pian și este singurul concert Beethoven compus vreodată pentru mai multe instrumente solo.

Așadar, așezați-vă confortabil pentru cele 37 de minute de muzică semnată Ludwig van Beethoven, în interpretarea Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș:

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE