Arme împotriva COVID-19. Adevărații IT-iști donează bani adevărați!!! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 711 Vizualizări

Arme împotriva COVID-19. Adevărații IT-iști donează bani adevărați!!!

După ajutorul dat sistemului sanitar românesc, prin monitorizarea gratuită asigurată autovehiculelor sanitare ale statului pe durata crizei coronavirusului, clujenii de la firma de IT Arobs au ales să rămână alături de personalul și cadrele medicale din prima linie, în lupta cu COVID-19, donând aproape 500.000 euro.

Cunoscuta companie din Cluj-Napoca – cu sediu și în Târgu Mureș – a donat, sub formă de aparatură și echipamente medicale, circa o jumătate de milion de euro. Una dintre cele mai mari donații făcute de o companie românească pentru sănătate, de la debutul pandemiei.

Peste 235.000 de euro valorează cele 50.000 de măști pe care firma le-a achiziționat pentru sistemul de sănătate românesc. Un lot inițial de 10.000 măști FFP2, din totalul amintit, au ajuns la sediul principal al Arobs, în Cluj-Napoca. Toate măștile vor fi distribuite și donate entităților care asigură liniile de apărare împotriva virusului, din orașele și comunitățile în care firma Arobs are birouri.

Primele spitale și instituții care au beneficiat de donațiile firmei de IT, sub formă de echipamente și de o parte din aparatura medicală, sunt: Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca (inclusiv secția de chirurgie toracică), Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, ISU Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, Serviciul de Ambulanță Mureș și S.M.U.R.D. Târgu Mureș.

Alte loturi din echipamentele sosite la firmă au ajuns la spitalele din Turda, Câmpia Turzii, Huedin Gherla, dar și în alte orașe din țară, în care există sedii ale companiei. Societatea a luat hotărârea ca părți din această donație, conforme cu necesarul și disponibilul existent, să ajungă în toate localitățile din România unde compania are puncte de lucru deschise.

Arobs, care are parteneriate de afaceri și cu firme chinezești, a primit informații  de la parteneri despre pericolul pe care îl prezenta deja noul coronavirus și despre gravitatea situației din China. Conducerea companiei a demarat procedurile inițiale de achiziție pentru 50 de ventilatoare mecanice, utilizate în cazul pacienților cu infecții medii și ușoare.

Creșterea nevoilor de echipamente medicale, determinată de răspândirea rapidă a virusului și apariția focarelor de infecție, i-a impulsionat pe oamenii din conducerea companiei clujene de IT să adopte rapid decizia de a comanda cele 50.000 de măști FFP2 și, ulterior, a unui număr de 5.000 de combinezoane medicale.

Managerul general și fondatorul firmei Arobs, Voicu Oprean, a afirmat că a negociat contractele cu partea chineză înainte de explozia accelerată a pandemiei, obținând astfel tarife bune pentru echipamentele achiziționate.

În urmă cu două zile, reprezentanții companiei IT din Cluj-Napoca declarau pe pagina de socializare faptul că încă patru spitale au primit ventilatoare speciale de respirat Hypnus și măști FFP2: Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Clinic de Pneumologie Iași.

„Sperăm să putem face lupta celor din linia întâi, măcar puțin mai ușoară și le dorim putere să-și ducă misiunea mai departe. We stand together!”, au menționat la finalul mesajului de pe Facebook IT-iștii de la Arobs.

Ioan Sandor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE