FOTO: Peste 250 de lucrători agricoli din Mureș transportați noaptea în Slovenia! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2505 Vizualizări

FOTO: Peste 250 de lucrători agricoli din Mureș transportați noaptea în Slovenia!

Internautul Cosmin Nicolae a publicat vineri, 24 aprilie, pe pagina sa de Facebook,  un set de fotografii despre care afirmă că au fost realizate în municipiul Târnăveni din județul Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos textul:

”20 de autocare de la NOMAGO (Slovenia) au venit la Tarnaveni pentru a transporta catre Vest lucratori in agricultura. La 4 dimineata… noaptea ca hotii.

Oamenii merg sa munceasca in strainatate pentru ca statul roman in afara de promisiuni nu le ofera nimic. Dar, nu aici este problema. S-a apelat la o firma de transport straina pentru ca autocarele romanesti NU AU VOIE SA IASA DIN TARA. Ordonanta X paragraful Y interzice cursele ocazionale internationale.

Asteptam cu interes companii de transport persoane din Europa sa vina in Romania si sa faca aici transport local. Pentru ca noi, suntem o „colonie”. Nu avem drepturi, noi doar executam. O sa ne dam intr-o parte si o sa le multumim.

Ok, compania XYZ Agro din Germania sa zicem, a incheiat contract cu Nomago, pentru a duce muncitori. Dar tu, ca stat, cum iti protejezi transportatorii locali? Pai daca cursele ocazionale internationale sunt INTERZISE, nu sunt interzise si pentru transportatorii ce intra in tara noastra?

Fratilor, asta NU ESTE O ROMANIE NORMALA ! Puteti sa spuneti orice vreti. Si chiar nu are rost sa comentati! Am fost in Piata Victoriei, am fost la alegeri, am sperat… PENTRU CE ? Cand propria conducere a tarii gafeaza intr-un ritm alert.

Articolul este aici. Pozele sunt trimise de un transportator din zona TG MURES. Omul plangea la telefon…. in timp ce el sta pe dreapta, vin altii sa-ti transporte oamenii…

Spuneti-mi in acest moment, in afara de a emigra, ce solutii mai avem in aceasta tara?”

Potrivit unei informații publicată vineri, 24 februarie, de Mediafax, cele 20 de autocare din Slovenia au mers la Sibiu pentru a transporta persoane la muncă agricolă în străinătate.

Reacția Prefecturii

În acest caz, Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remis următorul comunicat la solicitarea jurnaliștilor de la www.tirnaveni.ro: “Joi, 23 aprilie 2020, 269 de cetățeni din județul Mureș au plecat către Slovenia, pe cale rutieră. Acțiunea s-a derulat în urma solicitării Ambasadei Republicii Slovene, de acordare a permisiunii de transport pentru cetățenii români, din țara noastră în Slovenia, pentru muncă sezonieră în sectorul agricol. Pentru buna derulare a acestei activități, autoritățile din județul Mureș au respectat Ordinul Comandantului Acțiunii, iar forțele de ordine au verificat respectarea prevederilor ordonanțelor militare și s-au asigurat că nici unul dintre cetățeni nu se regăsește pe lista persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu.”

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE