Precizări importante făcute de șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1715 Vizualizări

Precizări importante făcute de șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș

Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Claudiu Bîndilă, a anunțat joi, 23 aprilie, prin intermediul unui comunicat, că autoritățile naționale monitorizează zilnic situația generată de starea de urgență, astfel încât calendarul examenelor naționale din anul 2020 este adus la zi în permanență, în funcție de evoluția pandemiei Covid-19, și în coordonare cu celelalte autorități din țară și ministere ale educației din Europa.

”Data revenirii elevilor la cursuri va fi decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acum există două scenarii: unul conform căruia anul şcolar ar urma să se termine aşa cum a fost programat iniţial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului şcolar 2019-2020. Ministerul Educației și partenerii educaționali au luat în calcul o posibilă revenire la cursuri la începutul lunii iunie, ceea ce ar plasa examenele naționale în luna iulie, ca termen fezabil pentru organizarea acestora. Se lucrează cu mai multe scenarii, în contextul pandemiei, dar niciun scenariu nu ia în calcul anularea examenelor de anul acesta sau amânarea pentru anul viitor”, a precizat prof. Claudiu Bîndilă.

Programe pentru examenele naționale

Referindu-se la noile programe pentru examenele naționale, șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș a arătat că acestea au fost aprobate și publicate în Monitorul Oficial.

”Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și examenul național de Bacalaureat nu vor testa conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Această măsură a fost agreată și cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020. Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor”, a precizat prof. Claudiu Bîndilă.

Măsuri luate de Ministerul Educației

Totodată, inspectorul general școlar al județului Mureș a enumerat câteva măsuri luate de ”Ministerul Educației și partenerii educaționali”: evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată, situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul, subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020, iar calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE