Încă o piață agroalimentară deschisă în Mureș! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1606 Vizualizări

Încă o piață agroalimentară deschisă în Mureș!

O măsură salutară pentru cetățenii orașului Luduș, cumpărători și producători locali, a fost deschiderea unei piețe agroalimentare de zi în perioada epidemiei cu noul Coronavirus. Locul ales de Primăria orașului Luduș a fost spațiul în care se organiza piața de marți în săptămânile care au precedat pandemia.

Piața în care se comercializează doar produse alimentare este deschisă de luni și până sâmbătă între orele 7.00 – 15.00. Programul de funcționare este bun chiar dacă persoanele cu vârsta de plus 65 de ani sunt nemulțumite. La ora 11.00 când aceștia au voie să iasă din case, piața este pustie pentru că celelalte categorii de vârstă au cumpărat tot. Poate că după nemulțumirile exprimate de tot mai mulți cetățeni, programul restrictiv de la 11.00 – 13.00 va fi modificat în mod benefic pentru toți. Cornel Luca, șeful Serviciului „Piețe, Sală de sport, Bazin de înot și Stadion” din cadrul Primăriei orașului Luduș ne-a prezentat  obligațiile care revin cumpărătorilor și vânzătorilor de la piața de zi: „Recomandăm cumpărătorilor să cunoască câteva reguli simple pentru respectarea măsurilor impuse de autoritatea națională și locală pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov 19, cum ar fi dezinfectarea mâinilor la intrarea în piață cu soluții asigurate de noi (nr. – Consiliul Local); să respecte distanța de 2 metri între oameni, să nu atingă produsele etalate, să respecte traseul de intrare – ieșire conform planului expus la piață, să nu formeze grupuri, să poarte mască și mănuși”.

În ceea ce-i privește pe comercianți, Cornel Luca a precizat: ”Trebuie să dețină atestat sau carnet de producător, să poarte mănuși și mască de protecție, să protejeze produsele vândute, să fie doar o singură persoană la vânzare”.

Pentru informații suplimentare se poate apela numărul de telefon 0728-301.960.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE