Mesajul comandantului Garnizoanei Târgu Mureș cu prilejul ”Zilei Veteranilor de Război” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 526 Vizualizări

Mesajul comandantului Garnizoanei Târgu Mureș cu prilejul ”Zilei Veteranilor de Război”

Astăzi este „Ziua Veteranilor de Război”. Dată la care este marcată această zi amintește de 29 aprilie 1902, când Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supraviețuitorilor Războiului de Independentă. Guvernul României a hotărât în anul 2007 ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Și în acest an, la ceas aniversar, gândurile pline de recunoștință ale militarilor din garnizoana Târgu Mureș se îndreaptă către cei aproximativ 70 de Veterani de Război care mai trăiesc în județul Mureș, mulți dintre ei fiind participanți la bătăliile de la Oarba de Mureș, locul în care peste 11.000 de români au pierit, într-una din cele mai sângeroase lupte ale celui de-Al Doilea Război Mondial, în toamna lui 1944.

V-ați sacrificat tinerețea, sănătatea, unii dintre dumneavoastră rămânând cu invalidități până în ziua de azi, pentru ca noi, să trăim într-o țara libera și independentă. România pe care o iubim și o apărăm cu prețul vieții nu ar fi existat fără sacrificiile voastre.

Avem datoria să îi respectăm și să îi apreciem pe bunicii și străbunicii noștri care au luptat pentru ca noi să vorbim și să gândim românește. Suntem obligați să învățăm lecția lor de patriotism și să o transmitem generațiilor viitoare.

Ne exprimăm regretul că datorită evenimentelor dificile pe care le traversează țara alături de întreaga omenire, în aceste momente nu putem să organizam o ceremonie militara dedicată acestor eroi, însă reafirmăm sprijinul nostru pentru orice solicitare de ajutor vom primi din partea camarazilor noștri, în măsura  limitelor umane, tehnice si financiare pe care le avem la dispoziție.

Comandantul Garnizoanei Târgu Mureș,

Col. Gabriel-Ovidiu Ursachi

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE