Home / Politic / Péter Ferenc îi solicită președintelui României să își ceară scuze comunității maghiare

Péter Ferenc îi solicită președintelui României să își ceară scuze comunității maghiare

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a reacționat miercuri, 29 aprilie, pe pagina sa de Facebook, la afirmația din aceeași zi a președintelui României, Klaus Iohannis, potrivit căruia adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului pentru acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc s-ar datora unei înțelegeri dintre PSD și UDMR.

”PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a postat, pe pagina sa de Facebook, președintele României.

În aceeași zi, președintele Consiliului Județean Mureș, care deține și funcția de lider al UDMR Mureș, a replicat, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook: ”Stimate domnule Președinte! Nimeni nu trebuie să dea ungurilor Ardealul, deoarece acesta este și al nostru. Este al nostru, așa cum este al românilor, sașilor și romilor. Sunt consternat de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mă simt umilit. Domnule Președinte, declarația dumneavoastră nu este demnă de un conducător de stat. Întotdeauna sunt opinii pro și contra legate de orice proiect politic, și este normal să fie așa, dar atacul dumneavoastră de astăzi împotriva comunității maghiare este inacceptabil. Acesta poate crea un precedent periculos. Aștept să vă cereți scuze pentru aceste declarații! Eu cred că în această țară așa ceva nu poate fi acceptat. Am această convingere mai ales că sunt președinte într-un județ multietnic și multicultural. Astfel de declarații provoacă conflicte interetnice care îngreunează viața noastră de zi cu zi”.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Tineri în acțiune”, proiect derulat în Protopopiatul Ortodox Reghin

În perioada 6-8 aprilie 2021, în Protopopiatul Ortodox Reghin au avut loc mai multe sesiuni …