Péter Ferenc îi solicită președintelui României să își ceară scuze comunității maghiare Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1005 Vizualizări

Péter Ferenc îi solicită președintelui României să își ceară scuze comunității maghiare

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a reacționat miercuri, 29 aprilie, pe pagina sa de Facebook, la afirmația din aceeași zi a președintelui României, Klaus Iohannis, potrivit căruia adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului pentru acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc s-ar datora unei înțelegeri dintre PSD și UDMR.

”PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a postat, pe pagina sa de Facebook, președintele României.

În aceeași zi, președintele Consiliului Județean Mureș, care deține și funcția de lider al UDMR Mureș, a replicat, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook: ”Stimate domnule Președinte! Nimeni nu trebuie să dea ungurilor Ardealul, deoarece acesta este și al nostru. Este al nostru, așa cum este al românilor, sașilor și romilor. Sunt consternat de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mă simt umilit. Domnule Președinte, declarația dumneavoastră nu este demnă de un conducător de stat. Întotdeauna sunt opinii pro și contra legate de orice proiect politic, și este normal să fie așa, dar atacul dumneavoastră de astăzi împotriva comunității maghiare este inacceptabil. Acesta poate crea un precedent periculos. Aștept să vă cereți scuze pentru aceste declarații! Eu cred că în această țară așa ceva nu poate fi acceptat. Am această convingere mai ales că sunt președinte într-un județ multietnic și multicultural. Astfel de declarații provoacă conflicte interetnice care îngreunează viața noastră de zi cu zi”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE