Home / Consiliul Judetean Mures / 6,3 milioane de lei pentru personalul Spitalului Clinic Județean Mureș implicat în tratarea pacienților COVID-19

6,3 milioane de lei pentru personalul Spitalului Clinic Județean Mureș implicat în tratarea pacienților COVID-19

Consilierii județeni au aprobat joi, 30 aprilie, într-o ședință ordinară de lucru desfășurată în mediul online, rectificarea în regim de urgență a bugetului general al județului Mureș pentru anul 2020.

Astfel, a fost aprobată o rectificare a bugetului județean în sensul includerii sumei de 1.360.000 de lei direcționată din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului României. Suma este destinată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș în vederea acoperirii unor cheltuieli pentru personalul din servicii sociale aflat în izolare preventivă la locul de muncă.

”Este vorba de acel personal care lucrează în căminele de bătrâni, centre de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități, centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică și în casele de tip familial pentru copii. Astfel, suma de 313.000 de lei pentru asigurarea alocației de hrană, restul sumei urmând să fie utilizată pentru cheltuielile de cazare. Acestea vor fi decontate unităților administrativ teritoriale, care au pus la dispoziția furnizorului de servicii sociale spații de cazare, pe raza localității în care își desfășoară activitatea serviciul social, în baza solicitării acestora”, a transmis Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș.Conform aceleiași surse, bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș a fost majorat cu suma de 6.340.000 de lei de la bugetul de stat ”pentru acordarea stimulentului de risc personalului implicat direct în tratarea pacienților COVID-19 pe perioada stării de urgență.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bărbat bănuit de furt, reţinut de poliţişti în Sângeorgiu de Mureș!

Un bărbat de 33 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat a fost …