Home / Business / Exproprieri pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Exproprieri pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Distribuie

Consilierii județeni și-au dat avizul joi, 30 aprilie, într-o ședință ordinară de lucru desfășurată în mediul online, pentru declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes judeţean ”Modernizarea aeroportului și includerea obiectivelor din Master – Planul General de Transport”.

Despăgubiri totale în valoare de 262.641 de lei

Viitoarea investiție este estimată la suma de 328 de milioane de lei și conține trei obiective, ”Extindere pistă decolare-aterizare”, ”Extindere platformă de parcare aeronave” și ”Extindere Terminal de pasageri existent”, iar terenul expropriat va avea suprafața de 57.124 de metri pătrați, valoarea despăgubirilor care vor fi acordate fiind evaluată la suma de 262.641 de lei.

”În vederea realizării lucrărilor de utilitate publică, expropriatorul – în speţă Judeţul Mureş, reprezentat prin Consiliul Judeţean Mureş, are obligaţia de a aproba prin hotărâre, pe lângă documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei şi amplasamentul lucrărilor, conform variantei finale a studiului de fezabilitate, sursa de finanţare, precum şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, lista proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ teritoriale, sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator şi termenul în care acestea se virează într-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispoziţia proprietarilor de imobile”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Sumele individuale necesare plăţii despăgubirilor aferente imobilelor expropriate au fost estimate printr-un Raport de evaluare întocmit de SC Expertus SRL – ing. Grădinaru Nicolae, evaluator autorizat de proprietăți imobiliare și bunuri mobile, membru ANEVAR, cu luarea în considerare a valorii de piață așa cum este ea definită în Standardele de Evaluare a Bunurilor, Ediția 2018.

”Aceste sume vor fi alocate din bugetul Judeţului Mureş şi vor fi consemnate într-un cont bancar deschis pe numele Judeţului Mureş la dispoziţia proprietarilor de imobile, individualizate conform listei proprietarilor”, a mai menționat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Stații de autobus inteligente cumpărate de Primăria Cristești

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Cristești a demarat, în data de 23 februarie 2024, o licitație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.